ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»За и против лекарствата за ерекция

За и против лекарствата за ерекция

Лекарства за ерекция
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Виаграта или синьото хапче, е най-силният стимулант за ерекция. Почти всички останали лекарства с тази насоченост се градят на неговия принцип.

Лекарствата за ерекция са в помощ на много мъже, искащи да имат силна и сигурна полова мощ. Но колкото и добре да действат те в момента на използване, то в някои случаи подобен прием може да е нож с две остриета. Само в България пък, от предозиране със сексстимуланти са починали над 100 души до момента.

Виаграта е широко разпространен стимулант. Продава се без рецепта и приемът и е напълно свободен. Всеки, който поиска, може да опита действието ѝ.

Ефектът на виаграта е открит през 1992 г. Тогава са провеждани изследвания на ново лекарство за лечение на заболяване на сърцето. Съвсем случайно обаче се оказало, че ефектът от лекарството бил съвсем друг - повишена потентност при мъжете.

Когато се приеме, лекарството разширява кръвоносните съдове на пениса по време на сексуалното възбуждане. Притокът на кръв към половия орган се увеличава, което води до нормална ерекция. От 1998 г. виаграта била пусната официално на пазара.

Ерекция

Еректилната дисфункция е патологично състояние, при което качеството на ерекцията при мъжете не може да осигури нормални сексуални отношения. Най-често тези нарушения възникват при мъжете след 40 години, но може да се срещнат и в други възрастови групи.

Подобна еректилна дисфункция имат средно 1709 мъже на възраст от 40 до 70 години, а проблеми с ерекцията имат 52 на сто от тях. Именно виаграта е лекарството за лечение.

Способстващи за разпространението на този проблем са алкохол, тютюнопушене, хроничната умора и стрес. Те могат да доведат до т.нар. „импотентност”, означаваща пълна липса на ерекция.

Препоръчителната доза виагра е 50 мг за повечето пациенти, но с оглед на поносимостта индивидуалната доза може да бъде увеличена до 100 мг или намалена до 25 мг. Виаграта се приема не повече от 1 път на ден, около един час преди половия акт.

Масовото заблуждение е, че подобни стимуланти може и трябва да се използват от всеки. Тези лекарства са строго разработени за лечение на сексуално разстройство и не е предназначено за употреба от здрави хора. С други думи, те, и най-вече виаграта, не оказват влияние върху здравите хора. Или поне не положително.

Виагра

При предозиране, възникналите реакции са тежки и нямат специфичен антидот. Препоръчва се симптоматично лечение, често в условията на интензивно отделение.

След прием не е желателно да се шофира и да се работи с машини.

В 10.9% от случаите при прием се наблюдава прилив на кръв към лицето.

В 1% - сърцебиене, в 10.8% - тежко главоболие.

Възможни са понижаване на кръвното налягане, припадъци, кървене от носа, нарушения на възприятието в цветното зрение: светът е оцветен предимно в синьо, повишена чувствителност на очите към ярка светлина, запушвания на носа, нарушено обоняние, нарушение в работата на стомаха и повръщане.

Сексстимулантите са срвнително нов за пазара продукт. Поради това техните противопоказания все още не са установени напълно. При прием им трябва много да се внимава, като се вземат на предвид всички указания от листовката и лекарят.

Въпреки че виаграта е единствен по рода си продукт за лечение на импотентността, лесен за използване, достъпен и ефикасен, то преди да предприемете това, най-добре се консултирайте с лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
08.01.2019 14:33
Аз съм твърдо ЗА хапчетата за ерекция, употребявам от известно време едни Купидон се казват, гледах ги по тв и много доволен останах, а и най-хубавото е, че са безвредни и без странични ефекти
0
0