ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Революционно хапче лекува алкохолизъм

Революционно хапче лекува алкохолизъм

Алкохолизъм

В аптеките в Англия и Уелс вече може да бъде намерено революционното хапче, което намалява желанието на човек да употребява алкохолни напитки. Тази информация е публикувана на страниците на вестник „Дейли мейл“.

Името на медикамента е „Налмефен“, като таблетките имат и второ име – Selinkro. Хапчетата са пуснати в продажба с разрешението на National Institute for Health and Clinical Excellence NICE – това е неправителствена здравна институция, която има изпълнителни функции.

За да се купи лекарството обаче, човек трябва да има рецепта от лекар – цената на медикамента е три паунда за една таблетка.

Специалистите обясняват, че принципът на действие на таблетките напомня на никотиновите лепенки, които са доста популярни сред хората, опитващи се да откажат цигарите.

На лекарите в Англия и Уелс вече е разрешено да изписват тези таблетки на своите пациенти, които често прекаляват с алкохола. Това лекарство се използва в Ирландия и Шотландия – според данни в Шотландия медикаментът е използван вече от 53-ма души.

Пиене на Алкохол

От националния институт са решили, че за хората, които имат проблеми с алкохола, това няма да бъде достатъчна мярка.

Поради тази причина специалистите са организирали и индивидуални и групови срещи с терапевти, които да се комбинират с новия медикамент „Налмефен“.

Съчетанието между таблетките и квалифицираната помощ ще има по-голям ефект, категорични са специалистите. Тези сесии ще се посетят от около 58 хиляди души.

От неправителствената здравна институция смятат, че във Великобритания има около 2.1 милиона души, които имат изразена форма на зависимост от алкохол.

Специалистите смятат, че тези нови таблетки ще помогнат значително в борбата с този порок, защото ще се приемат и от хора, които не определят себе си като алкохолици, но имат проблем с приемането на алкохолни напитки.

Уточнява се, че медикаментът може да се пие само един път на ден – това количество е достатъчно, за да потисне желанието на човек да пие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати