ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Изхвърлете сутиените – съсипват гърдите!

Изхвърлете сутиените – съсипват гърдите!

Сутиени

Французин разби на пух и прах мита, че сутиените са полезни за женските гърди. Вместо да ги предпазват от увисване, те правят точно обратното.

Специалистът по спортна медицина Дени Руйон е провел тестове с жени с различна гръдна обиколка на възраст между 18 и 35 години. Те били наблюдавани за период от 15 години. Резултатите от труда му бяха публикувани във вестник Дейли мирър.

Руйон е категоричен, че всички дами трябва час по-скоро да се отърват от вредните сутиени. Изследването му показва, че анатомически, медицински и физически гърдите нямат нужда и никаква полза от тях. При дамите, които не носели сутиени, мускулната тъкан в областта била в пъти повече. Освен това те се радвали на по-добър тонус на гърдите, тъй като тялото само се грижело за естествения и здрав вид на бюста. Освен това зърната на тези дами бил със седем милиметра по-високо разположени от тези на останалите.

При жените, които носили сутиени, ефектът бил обратният на желания. Най-разпространеният дамски аксесоар ограничавал кръвообращението, намалявал тонуса и развитието на мускулната тъкан в областта на гърдите. Ако се откажете от естествената гравитация, те се отпускат още повече при носенето му.

Въпреки резултатите обаче професорът предупреждава, че резкият отказ от сутиена също може да е много вреден. Ако досега сте носили този аксесоар ежедневно, внезапното лишаване от него може да доведе до отпускане, което е непоправимо без хирургическа намеса. Отказът трябва да стане постепенно.

Освен продължителния период, той трябва да се съчетае с активно движение и спорт. Въпреки че гърдите не се възползват от облекчението, което им предоставя сутиенът, отказът от носенето му в наши дни не се приема особено добре. Това обаче не пречи на все повече жени да го махнат от гардероба си.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати