Не правете компромиси с месото! Евтините колбаси са чисти убийци

колбаси

Затруднени от високата цена на качественото месо, много от нас предпочитат да закупят от магазина месни продукти с по-ниска стойност.

Подобен род икономии обаче могат да ни излязат солено. Приемът на евтино червено месо, обработено с редица вредни вещества, оказва сериозни негативно въздействие върху продължителността на живота ни, предупреждават учени и ни съветват никога да не правим компромиси за храната си.

Неприятното откритие е направено от шотландски учени от Глазгоу. Те установили, че хората, които имат по-добри финансови възможности, живеят по-дълго от останалите, защото имат възможността да се снабдяват с по-качествена храна. За сметка на това местните хора, които не разполагат с много пари, са принудени да се хранят с изключително преработени меса, предава The Independent.

Всъщност специалистите отдавна са забелязали, че по-състоятелните шотландци живеят до 80 години, докато съгражданите им с по-скромни доходи достигали възрастта от 54 години.

Месо

В началото учените не били сигурни каква е точната причина за това явление, но зависимостта между качеството на месото, което хората приемат, и продължителността на живота им, изплувало по-късно благодарение на сериозно проучване.

Изводите от него са, че влаганите в преработката на месо вещества допринасят за по-лесното усвояване на фосфати, което на свой ред е вредно за организма ни. Експертите обясняват, че когато тялото ни се подлага на вредното въздействие на високите нива от фосфатите, тялото е застрашено от по-бързо остаряване, поява на бъбречни проблеми, ракови заболявания, болест на Алцхаймер и много други усложнения.

За щастие, според учените все пак можем да направим нещо, с което да намалим опасното влияние на шунките, саламите, кренвиршите, лунканките и пастетите върху нас. Те съветват да включваме все повече плодове и зеленчуци в менюто си и от време на време да преминаваме към вегетарианска диета.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати