Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!

Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Сигурно сте чували, че хората се делят на два типа – чучулиги и сови. Първите нямат проблем с ранното ставане и са активни най-много през първата част на деня. Вторите пък се събуждат с големи мъки сутрин и се активизират при смрачаване.

Така наречените сови твърдят, че се чувстват добре да будуват до ранни часове и нямат намерение да се откажат от този свой навик. Учените обаче имат лоши новини за нощните птици. Според тях хората, които не спят нощем, са застрашени от психични проблеми.

Спането е най-пълноценно, когато продължава повече от 5 часа на ден и се осъществява нощно време. Това е част от естествения ритъм на човека. Ако той бъде нарушен, това води до промени в поведението и до психично разстройство, смятат шотландски специалисти.

Изводите, до които те са стигнали, са на базата на проучване, направени между повече от 90 000 души. В хода на изследването участниците отговорили на въпроси, свързани с тяхната активност и времето, в което спят.

Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!

Оказало се, че хората, които прекарват в дрямка нощите си, са по-спокойни и уравновесени от тези, които често купонясват по тъмно.

Така наречените нощни птици разкрили, че често имат проблеми като депресия и други неразположения, свързани с психичното им здраве.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати