Какво е да си мъж под чехъл?

скандал с мъж под чехъл

Това название със сигурност би побъркало всеки мъж, дори и онези, които в действително са такива. Истината е, че за мъжът под чехъл е виновна и жената. Това са отношения, в които ролите сякаш се разменят и стават още по-строги. Жената командва, мъжът просто изпълнява без да противоречи.

Доста хора бъркат този тип мъже с онези, които са по-грижовни към жените си и последните биват обект на подигравки. Всъщност, тези два типа мъже са в двете крайности. Нека видим какво в действителност означава да си истински мъж и мъж под чехъл, защото значенията са коренно различни.

Истинският мъж, който в днешно време е изчезващ вид, държи на жената до себе си, стреми се да я направи щастлива. Той се грижи за нея, споделя трудностите, радостите, задълженията вкъщи, просто защото знае, че тя е нежната му половинка и не може да се справи с всичко сама. Той е нейна опора. Изслушва я, спазва обещанията си, изпълнява онова, за което го е ПОМОЛИЛА, не наредила (това е много важно да се уточни). В такава връзка, партньорите се допълват и си помагат взаимно. Няма роли и правила. Просто любов и уважение.

Мъжът под чехъл, от друга страна, сам избира по-властна партньорка. Той търси силна жена, което знае какво иска и е достатъчно уверена в себе си, за да го постигне. И да му дава напътствия и той да постигне желаното, защото само не би могъл да вземе решение. Той не й се противопоставя никога.

мъж под чехъл

Тези мъже биха могли да бъдат чудесни родители, бизнес партньори, лидери в работата си дори, но всичко това изчезва, щом до тях застане половинката им.

Има няколко причини за този тип мъжко поведение:

1. Семейство – ако момчето е израснало в среда, в която е било заобиколено само от жени – майка, сестра, леля, баба, то свиква да изпълнява техните нареждания и това се пренася в бъдещето му. Този фактор невинаги е основателна причина, тъй като има случаи, в които в живота на момчето има и бащина намеса, но то отново става по-смирени и послушен мъж.

2. Характер – просто характер. Мъжът е по-кротък и спокоен, но се влюбва в знойна красавица с динамично ежедневие и успешна кариера. Тя постига всичко сама, умее да се справя с трудностите и е напълно независима. Винаги е някъде и прави нещо. И той я иска точно такава, макар да знае, че вероятно ще е единственият, който ще прави компромиси.

3. Пари – който изкарва повече, той командва парада. В много семейства това е закон. В случая, жената работи и носи повече доходи, а мъжът се занимава с домакинството, децата и къщата.

4. Страх от спорове и конфликти – той просто иска да реши всичко по мирен път, без грубости. Понякога това е невъзможно, само че докато реши да отвърне, конфликтът вече е отшумял. Така е и вкъщи – при спор, жената надделява, просто защото той не намира смелост да й се противопостави.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати