ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Важни неща, когато планирате бременност

Важни неща, когато планирате бременност

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414242
Важни неща, когато планирате бременност
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

За някои жени подготовката на тялото им за бременност отнема няколко месеца, а за други жени може да отнеме години. Независимо дали това е вашето първо, второ или шесто бебе, следващите важни стъпки ще ви помогнат да се подготвите за възможно най-здравословната бременност.

Посетете вашия лекар

Вашият лекар ще иска да обсъди с вас вашата здравна история. Ако сте имали предишни проблеми с бременността, дали и какви лекарства приемате в момента, ваксинации от които може да се нуждаете, и стъпки, които да предприемете преди бременността, за да предотвратите появата на бъдещи проблеми.

Медицинско състояние

Важни неща, когато планирате бременност

Ако в момента имате някакви здравословни проблеми, трябва да се убедите, че те са под контрол и се лекувате правилно. Някои от тези здравословни проблеми включват полови предавани болести, диабет, проблеми с щитовидната жлеза, високо кръвно налягане, анемия и други хронични заболявания.

Начин на живот

Говорете с вашия лекар или друг специалист, ако пушите, пиете алкохол или използвате определени лекарства, живеете в стресова среда или работите с токсични вещества. Здравните специалисти ще ви помогнат с консултации и подходящо лечение.

Медикаменти

Приемът на определени лекарства преди и по време на бременност може да причини сериозни проблеми на плода. Ако планирате бременност, трябва да обсъдите необходимостта от каквито и да е лекарства с вашия лекар, преди да забременеете.

Фолиева киселина

Важни неща, когато планирате бременност

Фолиевата киселина е витамин от група В. Ако една жена има достатъчно фолиева киселина в тялото си поне 1-3 месеца преди и след зачеването, това може да помогне за предотвратяване на вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб на бебето.

Избягвайте всички токсични вещества

Избягвайте вредни вещества като синтетични химикали, метали и спрейове за насекоми около дома или на работното място. Тези вещества могат да навредят на репродуктивната система както при мъжете, така и при жените.

Поддържайте здравословно тегло

Ключът към постигането и поддържането на здравословно тегло не е в краткосрочните диети. Става въпрос за начина на живот, който включва здравословно хранене и упражнения. Ако сте с наднормено тегло или затлъстяване, говорете с лекаря си за безопасни начини за достигане и поддържане на здравословно тегло, преди да забременеете.

Здравословна бременност

След като забременеете, не забравяйте да спазвате всичките си нови здравословни навици и редовно да се консултирате с вашия лекар за пренатална грижа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати