ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Как да изберем идеалната бавачка

Как да изберем идеалната бавачка

Отглеждане на детето

Когато имате нужда да си вземе почивка или работата не ви позволява да се грижите постоянно за децата си, трябва да намерите някой да се грижи за тях. Как да намерите надеждна детегледачка? Откъде да знаете, че детегледачката е подходяща за вашите деца?

Детегледачките идват от различни среди и във всички форми и размери. Те могат да варират от баби и дядовци, мъже и жени или прекрасни и отговорни тийнейджъри, които могат да бъдат чудесни детегледачки. Има стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че вашите деца са добре обгрижвани, когато излизате.

Долната линия е, че детегледачката трябва да е отговорен, търпелив и уравновесен човек. Можете да оцените тези качества, като референции. Когато говорите с друг родител за потенциална детегледачка, не разчитате на общи коментари като: "О, тя е наред..." Задавайте конкретни въпроси. Детегледачката пристига ли навреме? Дава ли достатъчно предизвестие, ако се налага да отсъства? Как детегледачка се справя със стресови ситуации? Дисциплината? Как децата се чувстват с детегледачката? Дали те очакват с нетърпение пристигането и? Всички тези въпроси ще ви помогнат да направите информиран избор за това колко надеждна и отговорна е потенциалната ви детегледачка.

Нуждите на децата се променят с възрастта

Имайте предвид, че не всяка детегледачка може да е подходяща за деца от всички възрасти. Като тя трябва да се грижи за малко дете или дете в предучилищна възраст, например, от нея се изисква огромно количество енергия. Като се грижи за девет или десет-годишни деца, които могат да бъдат по-независими, от нея се изисква по-малко енергия, но пък по-богат педагогически опит.

Коя детегледачка е точно за вас и вашето семейство?

Много е важно да се чувствате сигурни в подхода на детегледачката, която се грижи за децата ви. Детегледачка, която е по-твърда или по-снизходителна, отколкото трябва, или която не следва насоките ви, може да е объркваща и дори вредна за възпитанието на вашето дете.

Детегледачка

Запомнете, че възрастта не е гаранция за зрялост. Има 12-годишни, които са по-компетентни детегледачки от колкото 30-годишните. Активността и подхода към децата, не винаги са обвързани с възрастта. Някои на 75-годишна възраст имат повече енергия, отколкото други на 55. И много млади хора смятат, че грижите за децата са твърде уморителни.

Сътрудничеството е другото важно нещо за което трябва да помислите при избора си на детегледачка. Вие трябва успешно да си сътрудничите с вашата детегледачка, тя трябва да допада не само на вашите деца, а и на вас самите. Все пак от вас тя ще приема наставления за това как да възпитава и отглежда децата ви, какви навици и привички искате да създава у тях.

След тези предложения, използвайте собствения си здрав разум за избора на детегледачка, той ще ви помогне да се справите успешно с най-важната задача да се уверите, че децата са в безопасност и щастливи във ваше отсъствие.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати