Девет съвета за сполучливи палачинки

Приготвяне на сполучливи палачинки

1. Течността в тестото за палачинки да се добави горещо, за да се увеличи лепливостта на брашното.

2. За да приготвите сполучливи палачинки, оставете пресятото брашно да престои известно време, не го използвайте веднага.

3. Солта и захарта трябва да се поставят точно според рецептата за палачинки. Пресоленото тесто ферментира лошо и палачинката избледнява. А от излишък на захар, тестото става твърдо.

4. Ако брашното за палачинки се разрежда в подсолена вода, в тестото няма да има бучки.

5. При печенето първо поръсете съда със сол, след което избършете със салфетка и едва тогава намажете с масло и налейте тесто.

6. Удобно е палачинките да се правят в два тигана, а също и трети, който да се постави на слаб огън. В него добавяйте готовите палачинки, които мажете с нагрято масло. Препоръчително е да обръщате купа с палачинките от време на време, до момента в който палачинките са готови, първата няма да има време да се охлади. Брилянтно решение!

7. Ако палачинките се късат при обръщане, трябва да добавите яйце и брашно към тестото.

8. За претопляне на палачинките, нужно е да ги покриете с алуминиево фолио и да ги поставите във фурната, нагрята на 140 градуса на най-горното ниво на скарата за 10-15 минути, за да ги стоплите.

Палачинки

9. Много често е невъзможно да се изядат всички приготвени палачинки. И на следващия ден не са толкова вкусни и свежи. За да им предадете свежест на вчерашните палачинки, трябва да ги поръсите една по една със захар от едната страна. Да ги сгънете на четири и да ги поставите на леко намазан лист хартия за печене, покрийте отново с лист хартия за печене и ги поставете за 4-5 минути в предварително загрята на максимум фурна.

Следете ги, за да се уверите, че няма де изгорят. Крайният резултат – хрупкави, карамелени палачинки на масата! Не пропускайте да опитате.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати