Митове за щастието, заради които сме нещастни

Митове за щастието, заради които сме нещастни

Всички сме в непрекъсната борба да постигнем своето щастие. Но истината е, че намирането му е доста трудно, особено ако някои митове ни учат как да бъдем щастливи.

Вижте 3 мита за щастието, които всъщност са причина за нещастието ни.

Мит 1: Щастието е естественото състояние на човека

Истината е, че хората не сме устроени единствено да сме усмихнати и щастливи. Ние имаме способност да изпитваме тъга, мъка, раздразнение, стрес, както радост и щастие.

Именно заради всички тези разнородни чувства, можем да твърдим, че щастието не е естественото състояние на човека или поне не е единственото. И не всичко се случва като в приказките - лесно и винаги с щастлив край.

Мит 2: Ако не се чувстваш щастлив, значи нещо с теб не е наред

Митове за щастието, заради които сме нещастни

Да, няма нищо по-ценно от това да си здрав, но понякога то не е достатъчно, за да се чувстваш щастлив в даден момент от твоя живот.

Загубата на любим човек, самотата и липсата на цел и желание за живот са само част от нещата, които могат да ви накарат да се чувствате нещастни, и това си е съвсем в реда на нещата. Всички имаме такива периоди от живота си и след достатъчно време ги преодоляваме.

Така че, ако не можете да преодолеете раздяла или загуба на близък, чувствате се самотни и изоставени - не се притеснявайте, времето е способно да лекува всички рани.

Мит 3: Щастието означава да се чувстваме добре и да изпитваме приятни емоции

Митове за щастието, заради които сме нещастни

Това не е точно така. Дори от приказките знаем, че щастието не е изпитване на приятни емоции, а е състояние на душата. А приятните емоции, сами по себе си, са краткотрайни мигове на задоволство.

За обобщение трябва да запомним, че щастието е състоянието на душата, а не краткотрайните мигове на блаженство и задоволство. Постигането на душевен мир, спокойствието и любов е това, което ни прави истински щастливи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати