ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Най-екстремните хобита

Най-екстремните хобита

Рафтинг

Екстремното или е в кръвта ти или се пазиш от него? Понякога за един необмислени рискове, за друг са страхотно преживяване. Хобито е нещо, което ти дава възможност да излезеш от монотонния свят на работата и да се отдадеш на някакво интересно и приятно за теб занимание.

То може да бъде свързано с най-различни области – може да обичате да събирате салфетки, а може и да предпочитате скачането с парашут. Ако сте привърженик по-скоро на второто, то значи знаете какво е екстремно забавление и как да си го набавите. Дори обаче в екстремните хобита има правила, които е необходимо да се спазват, за да няма излишни и нелепи инциденти.

1. Едно от най-екстремните хобита е планинското катерене. На пръв поглед не изглежда кой знае колко опасно, но повярвайте, ако сте любител и не сте подготвен, е нещо повече от екстремно преживяване. При скалното и планинското катерене има ентусиасти, които го практикуват без да използват никакви предпазни въжета – не е много ясно дали това е екстремно или граничи с лудостта.

Сноуборд

2. Ски – ще кажете, че не е кой знае какво – навсякъде около теб има хора, които могат да ти помогнат, ако нещо се обърка и ще сте прави. Но това е така, ако караш ски по обозначение за това места. Друг е въпросът, ако си позволите да се спуснете по наклон, който е забранен – адреналинът се вдига на максимална степен, почти толкова бързо, колкото се движите надолу по необозначената за каране на ски писта.

Моторен спорт

3. Да летиш е следващото хоби, което е с доста екстремен характер. За да се впуснеш в подобно действие, трябва да си минал курс на обучение и да имаш представа поне как става пилотирането, въпреки че и това не прави частните авиационни обиколки по-малко опасни.

4. Скуба дайвинг – това се смята за най-екстремното хоби, тъй като при неговото практикуване има и най-много пострадали. Необходими са ви само умения свързани с плуването, както и подходяща екипировка, която можете да закупите на сравнително ниска цена.

5. Състезания с мотори или автомобили – това е странно хоби, но пък всеки има право на избор. Разликата с останалите четири екстремни преживявания е, че тук можем да нараним и друг човек. При този вид състезания можем да добавим и рафтинг, както и състезания с моторни лодки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати