Формулата за успех

Формула за успех

"Всеки успех се плаща и цената винаги друг я определя." - Нешка Робева

Нравоучително звучи, когато някой ти каже: "Можеш, само повярвай в себе си! ". Истината е, че това е най-простия отговор на всички терзания на амбициозните хора. В света съществуват много науки, които изследват, превеждат мотивацията и пътя към успеха с много прости тиренца и номерца.

У нас има много клишета, като "трябват връзки" - може би, поне не пречи или "трябва да се продадеш". Търговията също е успешно занимание, но и доста тежък грях. "Трябва да си мъж" - това също е голямо клише, тъй като успехът няма нищо общо с пола и възрастта, а с желанието и вярата.

Най-големите врагове в живота на твоите стремежи няма да бъдат приказни злодеи, а някой близките до теб. Това може да бъде твоята учителка, твоят приятел или приятелка. Никой не може да ти спести тази горчивини, ако искаш да достигнеш мечтите си.

Бизнес

Ти обаче можеш да продължаваш напред, като прощаваш или отвръщаш на ударите. И колкото повече вървиш нагоре, толкова по-далеч ще бъдеш от тези хора. Завистта няма да те подмине, но по пътя ще срещнеш страхотни приятели и нравоучители.

Осланяйки се на опита на доста успешни жени излиза, че най-важната съставка в рецептата за успех е не друго, а инатът. Най-близък пример до нас е този на легендарната личност Лили Иванова. Малко известен е факта, че Лили е живяла с 50 стотинки на ден в София и всички са и пречили - предимно жени, разбира се.

Тя издава първия си албум в Румъния. Печели няколко убийствени награди в Европа и става така, че просто вече няма как да не я забележат в България.

Печелене на пари

Антоанета Стефанова - първата жена извън Русия и Китай, станала световен шампион по шахмат. Тя обича да се забавлява, обича да танцува, да се среща с приятели и да кара автомобил. Няма пари да бъде като тези от великите шахматни нации и тренира по Skype. Да, по Skype.

Цветелина Борисова е най-успешният ни банкер от новото поколение. Когато била в Испания, е събирала пари през седмицата, за да си позволи един път да яде китайски ориз с три вида месо. И до ден днешен обича качамак, защото с това най-евтино ястие се е прехранвала през останалото време.

Днес тя притежава активи за няколко стотин милиона евро и продължава да бъде усмихната, вярваща и упорита, модерно мислеща - именно тя полага основите на първата финансова институция у нас, която инвестира в "зелена енергия".

Това са само три от многото истории на успели жени, но дори те са достатъчен пример. Разбира се, можеш да бъдеш щастлива и без да скочиш 209 сантиметра, без да управляваш 5 000 души, без да те гледат по CNN, но би било много, много вълнуващо.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
някои
някои
27.09.2013 21:59
Мого добър отзив на Кати...
1
0
Кети
Кети
13.06.2013 06:35
Моля ви, само не ни давайте за пример Цветелина Бориславова! Да си преуспял не значи да си добил богатство чрез далавери, та дори и престъпления. Човек може да бъде успешен дори с една скромна професия, доброта и уважението на околните!
3
0