Как да разпознаем лъжците?

Лъжа

Лъжата е част от съществуването на човека, без дори той да подозира. Някога очевидното се приема за невярно и обратното. За съжаление обаче много хора прибягват до лъжи с някаква користна цел, което често довежда до нараняване на чувствата. Има обаче няколко скрити белега на лъжците, които биха помогнали да ги разпознаем навреме.

- Най-честата изява е невъзможността на човека да Ви погледне в очите. Обикновено погледът е насочен някъде в страни или в земята. Има и такива, които се опитват да изрекат лъжата гледайки към Вас, за да изглежда по-достоверно.

- Признак на изречена лъжа е и честото мигане, неспецифични движения на тялото – докосване на лицето и други, както и промяна в тембъра на гласа. Ако човека срещу нас е достатъчно познат, тези промени веднага биха направили впечатление.

- В момента на изричане на лъжата човек дава допълнителна информация, която е абсолютно ненужна, с цел да я направи по-достоверна. А колкото по-сложно е описана тя, толкова по-неистинска изглежда.

- Също такива хора няма да позволят да се признаят за виновни, както би се случило с невинния.

Лъжци

- Може да разкриете лъжеца, ако поразпитате и участниците в историята. Няма начин някой от тях да не се издаде. Все пак всеки от нас е запознат със сюжетите на крими сериалите - те биха били от полза в такива моменти.

- Лъжците често допускат преувеличаване на историята, за да се почувстват те по-добре и да повдигнат своето самочувствие. Често обаче те сами се издават с това си поведение.

- Също сигурен признак, че срещу нас е застанал изпечен лъжец, е обилното му потене. Обикновено потенето е признак за нервност и безпокойство. И често е съпроводено със зачервяване на лицето, потрепване на тялото и затруднено преглъщане.

- И, разбира се, трябва да помолим неправдоподобната история да бъде разказана отново. Често, ако тя е лъжа, се допускат много пропуски в разказа, както и промени в сюжета.

Много е важно човек да наблюдава разказвача, да следи дребните детайли, за да разконспирира и разграничи истината от неистината.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
14.09.2014 15:01
Неудобството също може да накара погледа да бъде в страни, особено вследствие пряка победа в някакъв спор - например тя настоява да я погледнеш в очите в момент, в който ти е неловко(и поради прекостта й). Откъде се взима тази ША, с която рязко и пряко засичат в лицето?! Вследствие на това ти ставаш откровен чак до гъза си. Ами играта в детството дали ще мигнеш или ще гледаш резките движения на ръката на сантиметри от лицето?

Те продължават да нахлуват и при биологичен успех се прераждат в мъже. Каква политика само!!! Добре че по-хубавките и чистоплътните се ориентират към ЛГБТ.
0
3