Как се променя махмурлукът с напредването на годините

Главоболие

Всеки един е преминал през буйните ученически години, с тайните купони в апартаментите на съучениците с отсъстващи родители, в студентските квартири и общежития, сватбите на приятели и тиймбилдинг партитата на първата работа. След всички тези събития неизбежен спътник е махмурлукът.

Главоболие, мъгливи сутрини, гадене и заричането, че повече никога няма да пиете, са честите производни от прекаляването с алкохол.

С напредването на годините обаче, като че ли сутрешните мъки след веселието предната нощ стават по-мъчителни и продължителни. Това не е случайно, доказано е, че влиянието на алкохола се променя с годините.

Ето и как вашите сутрини след предозиране на питиета се променят с напредване на възрастта. Наздраве!

Когато сте на двадесет години

Махмурлук

Събуждате се след два часа сън и се чувствате все едно главата ви е разделена на две. Веднага започвате да търсите най-евтината и мазна храна, която може да се намери там, където сте се събудили.

Можете да поръчате бурито с размера на главата ви и да го отмиете с бира. Ще се почувствате невероятно след яденето и пиенето, което ще ви даде нови сили и енергия за купона следващата нощ.

Когато сте на тридесет

Събуждате се и всяка една частица от тялото ви боли. Освен болките, ви се гади – не само физически, а и психически, защото ясно осъзнавате, че вие сам сте си виновен за цялата тази мъка.

Слагате тъмните очила, за да скриете зачервените си очи, хапвате грейпфрут и търсите в близкото заведение най-скъпия и префърцунен зелен сок, който продават.

Опитвате се да направите редовните си упражнения, но се чувствате замаяни. Точно и затова с наведена глава излизате от фитнеса и със силата на волята си успявате да стигнете някак си у дома и се просвате на дивана. Поръчвате мазна храна по телефона. Заспивате в 20.00 и …това в крайна смета е връхната точка на вашия уикенд.

Махмурлук на Работа

Когато сте на четиридесет

Събуждате се ясно убедени, че вие е ударил автобус. След няколко мига на объркване се сещате, че сте се питали предната вечер – Кой е готов за зареждане?

Излезли сте на брънч с половинката си в префърцунен ресторант, украсен с червено-оранжеви мимози, и още със сядането, вместо защитна реакция сте поръчали на сервитьора едно голямо.

Започвате самолечение. Хапвате нещо мазно, което сами си приготвяте. Отивате на масаж, защото си знаете, че сте си го заслужили.

В края на един ден, изпълнен с болка, се заричате никога повече да не пиете, което трае най-много месец до следващото голямо парти, което във вашия случай означава две чаши вино преди вечеря на гладно.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати