Съвети от Нова Кетъринг: Поведение и обноски на обществено място

Кетъринг

Динамиката на ежедневието на света все повече издига на пиедестал индивидуалността, авангардната изява и неформалните прояви. Въпреки това етикетът, обноските и добрият стил винаги ще са ценност, която ще бъде значима, макар и за все по-малко количество хора.

Историческото колело се върти в независима от човека последователност и несъмнено ще дойде отново момент, в който нормите, тактът, прекаленото съобразяване с околните и дори задръжките ще вземат превес – когато и да стане това във времето.

И тъй като единственото, от което човек винаги печели, е знанието, винаги ще е полезно да сте научени на някои етични правила, а прилагането и ползването им остава изцяло лично решение. Все пак в житейския ни път има редица ситуации, в които все още влагаме цялото си старание да направим добро впечатление, да изразим себе си умерено, да проявим индивидуалността си – сдържано.

Ето още някои съвети от екипа на НОВА Кетъринг, отнасящи се към нормите и правилата за общуване между половете, които трябва да познавате отлично, за да вземете решението дали и кои от тях да спазвате като личност, част от социума:

Нова Кетъринг

В случаи на групови разходки на приятелския ви кръг, придвижване на работен екип, спортен тим и други подобни случаи на придвижване на групи от хора, обединени по някакъв белег, те се групират по такъв начин, че децата, подрастващите и дамите да се озоват в средата – жест на защитеност и сигурност от страна на младите и по-възрастните мъже.

В случаи на индивидуално придвижване на двойка, била тя семейна, роднинска, колегиална или почти случайна, то етикетът предполага кавалерът винаги да се озовава вляво от дамата. Изключение правят случаи, в които по някаква субективна причина дамата е намекнала или изискала да се наруши приетия етикет или в случай на обективна опасност, от която кавалерът пряко или косвено я предпазва.

Ако при срещата на двойката дамата има по-обемисти от дамската и чанта вещи, багаж, плик, кавалерът задължително предлага помощта си. При отказ от страна на дамата, никакви настоятелни действия или реплики от страна на господина не са приемливи. Ако поетото е обемисто, то кавалерът застава от свободната си страна до дамата.

При влизане в транспортно средство, градски транспорт, автомобил, метро дамата винаги пристъпва първа, като отново изключение правят случаите с обемисти пакети, в които разпределението им изисква промяна. Обратно – при слизане от превозно средство, кавалерът слиза пръв и подава ръка на дамата, като при автомобил в задълженията му се включва и това да заобиколи експедитивно и да отвори отвън вратата на спътницата си, след което и да я затвори.

Кетъринг

При влизане и излизане от сгради и постройки етикетът има два различни погледа: Единият, явно произхождащ от по-сигурни години, предполага мъжът да отстъпи и да даде път на дамата да влезне първа в помещението или сградата. Вторият, явно възникнал в неспокойни обществени времена, предполага винаги кавалерът да влиза пръв, за да провери сигурността и да поеме евентуални пречки или проблемни ситуации върху себе си.

Разбира се, всички описани норми и правила са условни, подлежат на развитие успоредно с обществения напредък и търпят множество интерпретации според специфичната ситуация. Има достатъчно начини да оставите прекрасно впечатление от себе си, да демонстрирате мъжество и стил, сила и обаяние, уют и харизма, без да спазвате всички правила на света. Стига да сте човечни, мили, добри и да обичате!

НОВА Кетъринг Ви желае много прекрасни празници и страхотно настроение!

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nikola Hristoff
Nikola Hristoff
05.05.2018 10:26
BEST CATERINGNOVA
1
0
Kristalina Docheva
Kristalina Docheva
27.03.2017 08:58
една от стабилните кетъринг фирми в софия ползвали сме я и пак ще
2
0