Защо забавните хора са всъщност най-тъжни

1 от 3 Снимки

1. Да се впишем


Хората, които са незабележими, се опитват да се впишат, като се представят за забавни. Те успяват да влязат в представата на останалите хора, но губят своята идентичност. Такива хора живеят в страх истинското им аз да не бъде отхвърлено и в крайна сметка не смеят да го разкрият пред никого.

Всички сме чували, че клоуните са възможно най-тъжните хора. Зад нарисуваните усмивки се крият тъжни и депресирани лица. Това е самата истина – едни от най-големите комедианти на всички времена, като Уди Алън, Джим Кери и Робин Уилямс са страдали от депресия или биполярни разстройства, понякога са носели фатални ефекти за здравето и живота им като цяло.

Разбира се, няма как да отречем и позитивите, които хуморът носи. Смехът помага на хората да са по-малко самотни. Той ги приобщава в група. Така както комедианта, така и аудиторията, чувстват принадлежност.

Освен това хуморът вади на бял свят неща, от които по принцип се страхуваме, и се справя с тях. Изследванията отдавна са доказали, че смехът редуцира болката, а някои дори твърдят, че укрепва имунната система. Освен всичко друго намалява и стреса, като освобождава неврохормони като ендорфини, които релаксират тялото.

Не всички комедианти са депресирани, но със сигурност при тях състоянието взима превес. Хуморът може и да има много ползи. Някои от тях обаче идват с двоен ефект. Кои са те, вижте в галерията.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати