Синдромът Многострадална Геновева: Кои хора страдат от него?

Синдромът Многострадална Геновева: Кои хора страдат от него?

Има хора, които винаги са негативни и освен че се фокусират предимно върху проблемите си, имат склонността прехвърлят вината върху обстоятелствата и хората около себе си, стига да не поемат отговорност за собствените си действия и решения.

Това поведение е известно като Синдром на Многострадалната Геновева, а непрекъснатото оплакване от всичко случващо е само една от характеристиките на тези хора.

Някои ги определят като истински енергийни вампири, които тревожат всички наоколо със своите проблеми. Но въпреки че споделят открито тревогите си, не са готови да приемат мнение, различно от тяхното собствено.

Вечният негативизъм и липсата на емпатия е първото, по което ще познаете хората със Синдром Многострадална Геновева. За тях е изключено да признаят собствените си грешки, дори и всички факти да показват, че сами са си виновни.

Многострадалците винаги реагират пресилено на случващото и често преиграват или са драматични, за да привлекат вниманието на всички и да си спечелят съчувствие.

Синдромът Многострадална Геновева: Кои хора страдат от него?

Самите Геновеви обаче не са склонни да съчувстват на никого. Напротив, те не пропускат случай да критикуват остро за всяка грешка или недостатък, които забележат.

Проблемите на околните винаги са по-незначителни от техните собствени. Затова често прекъсват събеседниците си и насочват разговора към себе си.

Синдромът на Многострадалната Геновева подтиква хората към нарцисизъм и това се вижда по социалните мрежи. Те публикуват всеки детайл от ежедневието си, а най-честите им теми за обсъждане са несправедливостта в живота или несбъдналите им се мечти.

Вечното недоволство най-често започва от детството. Родителите или хората, които са ги заместили, вероятно са научили децата, че в живота всичко ще им се случва по трудния начин.

Още през първите си съзнателни години те са виждали света единствено с черни краски и с времето са усвоили метода да критикуват всичко наоколо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Силвия
Силвия
29.07.2018 10:53
Така й не раззбрах какво е значението на Многострадалната Геновева. Знам, че от някаква пиеса, но не знам какво означава.
0
0