Причини и решения при загубата на мускулна маса

Тренирането помага за натрупване на мускулна маса

Ако сте от хората, които посещават фитнеса редовно, сигурно знаете, че за добрия ефект, освен физическа тренировка е необходимо и правилно хранене.

Все пак всичко зависи от целта, заради която посещавате залата, но ако тя е свързана с натрупване на мускулна маса, трябва да внимавате, за да не постигнете обратен ефект.

Необходимо е да следвате правилен режим, с който да сваляте килограми, но не и мускулна маса. Ето няколко неща, които е добре да избягвате, ако страдате от загуба на мускулна маса и търсите решение.

Приемате твърде малко калории – има минимално количество калории, от които тялото се нуждае, за да функционира правилно. В случай че се озовете под този минимум, то ще започне да си ги набавя от мазнините и мускулите. Организмът ви се нуждае от енергия, за да извършва основните за него дейности.

За да не ги набавя от запаса от жизненоважни вещества, се стремете да се храните балансирано и да приемате оптимално количество калории, част от които ще изгорите в залата, а останалите ще поддържат организма жизнен.

Приемът на протеини помага при загуба на мускулна маса

Не приемате достатъчно протеини – а те са от особена важност за изграждането на мускули. Протеините, които се съдържат в месото, млечните продукти и яйцата, съдържат в себе си аминокиселини и други полезни елементи, които са крайно необходими на тялото като градивен елемент за мускулна маса. Дори ако сте вегани и вегетарианци, има храни, с които да си набавяте протеини.

Не наблягане на тежестите – тялото се нуждае от стимул, за да премине към изграждане на мускули. Това стимулиране трябва да се изразява в оказване на натиск, предизвикване, силови тренировки. Чудесен начин за постигането на това е вдигането на тежести, чрез което може да изгорите правилните мазнини.

Храненето след тренировка е задължително – и то в първия половин час до 40 минути. Тогава тялото си почива, изтощено от добрата тренировка, нуждаейки се от презареждане. Ето защо, е необходимо да се храните винаги след като сте тренирали, ако се стремите към възстановяване на мускулна маса.

Хранете се след тренировка, за да имате мускулна маса

Кардиото ви идва в повече – а ако не това е целта ви, значи не сте на прав път. Кардио упражнения не подпомагат изграждането на мускули, напротив, могат дори да го възпрепятстват, особено ако не са толкова интензивни.

Недостиг на качествен сън – връзката между мускулите и съня са хормоните. По време на сън се освобождава хормонът на растежа, който има ключово значение за натрупването на мускулна маса. Освен това, докато спим, организмът и имунната система възстановяват щетите, които тялото е понесло през деня. Ето защо, трябва да наблягате на пълноценния сън – за да бъдете заредени с енергия, бодри, постигайки по-лесно целта си, свързана със възстановяването на мускулна маса.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати