Най-полезният спорт за децата е плуването

Плуването е най-добрият спорт за деца

Всички знаем, че плуването е един от най-полезните спортове за децата ни - всъщност се оказа, че е буквално най-добрият за нашите малки наследници. Но защо това е така, питали ли сте се?

Първо, защото няма значение какъв е спортът - той е полезен за нашето здраве и тяло и за децата ни. Но по-конкретно, защото ако децата ни плуват, рискът от инфекции на дихателните пътища е по-малък. Всички деца страдат от тези инфекции и точно защото плуването влияе добре на дихателните пътища, специалисти препоръчват този спорт - особено плуването през студените зимни месеци.

Това, че зимата е студено, не трябва да Ви спира да водите децата на плуване, дори напротив. Плуването е изключително полезно и срещу затлъстяването и наднорменото тегло, а в днешно време децата ни страдат много от този проблем. Така, че ако детето Ви има предпоставки за такъв проблем, задължително го запишете на плуване, по този начин ще можете да се справите с наднорменото тегло и затлъстяването при детето Ви.

Освен това водният спорт укрепва и изгражда мускулатурата, което е изключително важно при децата и тяхното развитие.

Плуването може да е полезно и срещу гръбначни изкривявания, а според статистиките всяко четвърто дете в България страда от такъв проблем.

Освен от здравословна гледна точка плуването е не само полезно, но и забавно за децата. Те са забавляват в басейна, като играят различни игри или изпробват различни методи за плуването. Децата наистина са щастливи, когато плуват.

Плуване за децата

Плуването също така може да ги научи на дисциплина освен да е здраве. Ако се чудите дали да запишете детето си на плуване и кога това е подходящо, ще ви кажем, че дори преди да е навършило 1 година, може да го запишете на плуване и го направете, ако искате малчуганът ви освен да се забавлява, но и да е здрав и жизнен.

За съжаление статистиката показва, че 80 процента от българите не могат да плуват, така че, мили родители, не лишавайте децата от това знание и умение. Запишете го на плуването и ще видите огромните ползи от това и как ще се промени развитието на детето ви. Няма мъник, който да не обича да се плицика или да си играе във водата още докато е малък. Така че, не лишавайте децата си от възможността да плуват и да се наслаждават на водата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати