Аквааеробиката извайва тялото без усилия

Аквааеробика

Хубаво е да изваеш тялото си и гордо да се разхождаш на плажа или в прилепнали модерни дрешки през лятото. За тази цел обаче трябва да се положат много усилия, а те не са лесна работа. Трудно е да спазваш диети, да лееш пот във фитнеса, или да тичат всяка сутрин из парка, докато ти се спи.

Хубаво е да има спорт, който да извае тялото, което искаш, без да се налага да се скапваш от умора всеки ден. Още по-добре, ако може да влезеш в топ форма и да я запазиш завинаги. Звучи като фантастична приказка, но е възможно. Спортът е аквааеробиката.

Какви са възможностите му? Този тренировъчен режим обединява най-доброто от фитнеса, тичането и плуването. Това е гимнастика във вода и поради същността си ви лишава от удоволствието да усетите силно прегряване, да се потите непрестанно и да товарите мускули, стави и сърцето си.

Тъй като не изисква усилия, няма и противопоказания. Може да се практикува спокойно и от бременни жени.

Препоръчително е с аквааеробика да се занимават хората с артрити, както и всякакви други опорно-двигателни заболявания, като рехабилитация след механични увреждания на костната система. Хитът е практикуването на този приятен спорт за сваляне на излишните килограми.

За тези, които се колебаят, ето 5 ползи от аквааеробика.

Подготовка за аквааеробика

1. Аквааеробиката гори два пъти повече калории, сравнена с класическия тип упражнения, познати също като аеробика. Това е така, защото движенията, извършвани във вода, активират всички възможни мускули. Изразходването на енергия е с много висок интензитет, а това стопява мазнините лесно и бързо.

2. Водата позволява упражненията да бъдат нискоинтензивни, а това е щадящо за сърцето. Нищо повече - работата на най-важния мускул в тялото се подобрява, както и на дишането. Пулсът намалява, докато се упражняваме във вода, а това се отразява благотворно на сърцето.

3. Водата е около 12 пъти по-плътна от въздуха, затова стресът върху тялото е много по-малък. Претоварването на ставите тук липсва.

4. Тялото става по-гъвкаво, а мускулите по-издръжливи.

5. По време на тренировката водата непрекъснато масажира тялото, премахва болките в гърба и умората, както и тежестта в краката.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати