ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога срещу паласки

Йога срещу паласки

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Йога срещу паласки
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

С някои пози и упражнения, които правят йогите, можете да се отървете от излишните мазнинки около кръста, известни като паласки. Много полезна в това отношение е позата на воин.

Застанете с широко разкрачени крака. Завъртете правото си ходило на деветдесет градуса и вдигнете ръцете си на нивото на раменете. Сгънете дясното си коляно под ъгъл от 90 градуса, така че то да е над прасеца на левия крак.

Завъртете главата си надясно. Вдишайте дълбоко и издишайте десет пъти. Повторете същото, като смените крака и съответно завъртите главата си наляво.

Позата на Триъгълника също помага за изчезването на паласките. Вдигнет ръцете си до нивото на раменете, дланите са надолу. Завъртете дясното стъпало на деветдесет градуса.

Йога срещу паласки

Бавно се наведете и докоснете с пръсти или с длан пода зад дясното ви стъпало. В това време вдигнете лявата си ръка. Запазете равновесие и не се навеждайте напред.

Направете десет дълбоки вдишвания и издишвания, бавно се изправете и повторете за левия крак. Наклоните са много ефективни при премахване на излишните тлъстинки в проблемната зона.

Седнете и кръстосайте крака. Отместете дясната си ръка възможно най-встрани и се наведете. Бедрото ви трябва да докосва пода, но дупето не трябва да се повдига.

Вдигнете във въздуха лявата си ръка и разтегнете торса си. При вдишване протягаме лявата си ръка към небето, при издишване намаляваме напрежението.

След като направите десет дълбоки вдишвания и издишвания, повторете същото за лявата ръка. Друго упражнение изисква да седнете на пода със скръстени крака.

Поставете лявата длан на дясното коляно, а дясната ръка поставете зад гърба и се подпрете на пода. Извъртете торса си. Опитайте се колкото се може повече да извъртите тялото си.

Направете десет дълбоки вдишвания и издишвания. Повторете същото за дясната ръка. Тези упражнения не само ще изваят силуета ви, те са полезни за гърба и за вътрешните органи. Помнете, че в йогата движенията са плавни и бавни. Не забравяйте да дишате дълбоко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
neli
neli
05.12.2013 12:33
Не знам кой е автора на статията, но ако си мислите, че е много лесно в поза триъгълник да докоснете пода с пръскюти, или пък с длан, значи много се лъжете. Още повече пък за начинаещи!
0
0