Медитацията предотвратява грипа

Медитация

Учени от Уисконсинския университет в Медисън препоръчват медитацията като ефективно средство в борбата срещу грипа. Именно в студените зимни месеци се наблюдава бум на гриповите състояния, поради което учените ни съветват да забравим за таблетките и да се отдадем на медитация.

Хората, които спортуват умерено /упражнения, ходене/ и практикуват медитация страдат по-рядко, отколкото останалите.

Учените установиха този факт след 8-седмично наблюдение на две групи възрастни. В продължение на тези седмици те спортували или медитирали. В крайна сметка се оказва, че боледуват много по-рядко, отколкото трета група хора, които не се занимавали с нито една от двете дейности.

Това проучване е проведено в месеците от септември до май – период, в който грипът и простудните заболявания са най-чести.

Оказва се, че онези, които са спортували или медитирали са пропуснали с 76% по-малко работни дни, отколкото третата група на нищо неправещите хора. И все пак, дори сред първите две групи е имало разболели се, но те са се възстановили много по-бързо.

Затова, отдайте се на спорт и медитация и заздравете своето тяло, чрез напълно естествени и полезни практики, съветват специалистите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати