ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Пет причини да започнете да спортувате

Пет причини да започнете да спортувате

Спортуване
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Спортът какъвто и да е той е важен и то не само за здравето ни. Безспорно хората, които тренират някакъв вид спорт и полагат физически усилия са много по-здрави и по-жизнени.

Хиляди са причините заради, които можете да започнете да се движите активно, но ние сме изброили пет, които определено могат да ви стимулират да започнете да правите физически натоварвания:

1. Според изследване проведено в САЩ спортът при възрастните хора повишава интелекта с 5 %. Учени от Калифорнийския университет съветват да започваме да спортуваме, ако искаме да подобрим мисловната си дейност.

Спорт

Според изследването онези, които хабят енергия имат много по-здрави мозъци, отколкото тези, които не полагат никакви физически усилия. Колкото повече физически активни сме, толкова по-дълго мозъкът ни се съхранява.

2. Повече физически усилия безспорно означават и по-добра фигура. Бързо ще придобиете желаната форма и поддържането на фигурата няма да представлява никаква трудност, ако веднъж сте започнали да спортувате.

3. Ако започнете да спортувате кръвообращението неминуемо ще се засили, което пък от своя страна ще направи кожата ви да изглежда по-млада и по-свежа.

4. Сексът определено ще бъде по-добър. Основната причина се крие в съзнанието ви. Ако преди да започнете активни тренировки сте се притеснявали, че сте по-пухкави или че нещо все пак не изглежда перфектно у вас, то спортът ще ви помогне да влезете във форма.

Ползи от Спорт

Вследствие на това ще се чувствате и по-спокойни в леглото, ще се отдадете изцяло на преживяването.

5. Всекидневните упражнения и тренировки ще зареждат дните ви с много усмивки и щастие. След края на упражненията ще се чувствате заредени с енергия, а причината е в дозата ендорфин, който организмът ще получава винаги след тренировка. След като постигнете и някакъв резултат – свалите килограми или стегнете бедрата, щастието определено ще се увеличава.

Спортът ни дарява с много неща, които дори не усещаме и не виждаме по себе си. Физическите белези са на-малкият ни плюс. Редовните упражнения сутрин у дома дори няма да отнемат кой знае колко време от забързания ни график.

След време и те ще се превърнат в рутина и ако не ги правите ще се чувствате непълноценни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати