Диета според генетичната чувствителност

Диета

Съвместно с Руската академия на науките учени от Института по химическа биология и медицина в Новосибирск провеждат проучване за генетичната чувствителност и връзката с килограмите. Според специалистите генетичната диета може да доведе до трайно сваляне на килограми.

Учените, които провеждат изследванията са убедени, че този нов хранителен режим ще бъде изключително успешен, защото става дума за индивидуална диета – индивидуален подход и определяне на генотипа. Преди да се направи конкретната диета на даден пациент се правят няколко изследвания в лаборатория.

Според тези изследвания се определят девет маркера – всеки от които е свързан с механизми за повишаване на килограмите. Заради това се изработва и индивидуален хранителен режим, който да бъде в съответствие с генотипа на конкретния човек.

Нуждите за оптимално телесно тегло на всеки човек са различни. При някои хора е напълно достатъчно да намалят нещо в менюто си, но за други са необходими доста лишения, които да са комбинирани с физически упражнения.

Стомах

Авторите на изследването твърдят, че определянето на генотипа ще помогне не само за свалянето на килограмите, но и може да предотврати развитието на някои видове рак. Може също и да се установи какъв е рискът от сърдечно-съдови заболявания.

Всъщност с времето гените се изменят, така че изследванията ще трябва да бъдат направени отново. Ако искаме да имаме възможно най-добри резултати, хубаво е подобни изследвания да се направят още в детството, за да може в най-ранна възраст да се изготви правилния и точен режим на хранене.

Учените напомнят, че наднормените килограми са сериозен проблем – около 50 на сто от мъжете и 60 на сто от жените, които са над 30 години страдат от наднормено тегло. Смята се, че около 30 % от тях страдат от болестна форма на затлъстяване, което носи след себе си много здравословни проблеми.

За принципа на генетичната диета говори и доктор Питър Адамо, който работи в Университета в Бриджпорт в САЩ. Той е разработил хранителен схема, която обаче е в зависимост от кръвната група на човека.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати