ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да се спортува може и... мислено

Да се спортува може и... мислено

Да се спортува може и... мислено
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Колкото и странно да ви звучи, мисленото спортуване също може да бъде толкова ефективно, колкото реалното.

В свое изследване американски учени стигнаха до извода, че хората са в състояние да се занимават със спорт и само чрез мисловната си дейност.

Оказва се, че можете да формирате мускули и плочки върху корема си, само като си представяте това в съзнанието си. За целта е нужно да виждате себе си, изпълнявайки набор от физически упражнения.

Можете да визуализира себе си сутрин как бягате или плувате в басейна. Докато спортувате мислено, съзнанието ви трябва да е изпълнено с крайната цел на всичко това. А именно да създадете нова фигура. Мислите ви трябва да са ангажирани с представата за липсващите килограми или паласки...

Изследователите от Американския колеж по спортна медицина направили следния експеримент: ангажирали тридесет мъже и жени, които били разделени на 2 групи.

Първата група била поканена да участват в мисловни упражнения за коремните мускули, а друга група - в мисловни упражнения за бицепси.

Участниците практикували въображаемия спорт в продължение на 15 минути 5 пъти седмично в рамките на 3 месеца.

Накрая резултатите удивили дори самите учени. Мускулатурата и на двете групи заякнала точно толкова, колкото, ако участниците бяха практикували в действителност упражненията.

Според учените чрез умствени упражнения мозъкът изпраща сигнали до мускулите, които започват да работят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest