Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Пет лъжи на диетолозите, които съсипват здравето ви!

Пет лъжи на диетолозите, които съсипват здравето ви!

1 от 5 Снимки

1. Месото е вредно за вас


Месото не е вредно, а наложително за правилното функциониране на организма. То снабдява тялото с важни вещества, необходими за функционирането му. Трябва да се избягват преработените меса като бекон, шунка и подобни колбаси, но чистото месо трябва да е задължително за всяка трапеза.

Със завишените стандарти за това как трябва да изглеждаме е все по-трудно да се поддържаме във форма. Всеки очаква от нас да сме слаби и добре изглеждащи. Точно и затова съветите и правилата какво трябва да ядем за постигането на тази цел стават безумно много.

Като че ли в последно време всеки, успял да свали пет килограма, автоматично се превръща в диетолог и започва да раздава съвети. Това, освен че не е правилно, може и да е опасно, защото всяка диета трябва да е добре балансирана и съобразена с конкретния организъм.

Покрай всичките тези съвети съвременните хора буквално се объркват до степен на психоза какво трябва да ядат и какво не. Често поради тази причина спираме да консумираме продукти от изключително значение за организма и здравето ни.

Представяме ви в следващата галерия пет от най-разпространените, но грешни и опасни съвети, свързани с отслабването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати