ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Изгони стреса и напрежението с този лесен трик!

Изгони стреса и напрежението с този лесен трик!

Акупресура

Лекът за всяка болка на тялото се крие вътре в него. За да се излекуваме, да отслабнем и да сме здрави, е нужно просто за знаем как да използваме енергийните канали на тялото ни.

Когато усетите, че стресът се стоварва върху вас повече от обикновено, отделете няколко минути, за да се изцерите. Хубавото е, че има лесен метод за справяне с проблема, който може да практикувате на работното си място, в градския транспорт или у дома.

За да изгоните стреса, задръжте точката с палеца си, както е показано на снимката. Само след няколко секунди ще усетите как напрежението се изпарява. Умът се прояснява, а спокойствието се настанява в живота ви. Хубавото е, че може да повторите този трик по всяко време, където и да се намирате.

Методът помага както при стрес, така и при наличието на болки и неразположения. Веднага, щом усетите признаци на усилваща болка или преди появата на хронична болка – повторете този трик.

Ефективността на точката на китката се дължи на физиологията и на психологията. Това е един от елементите на акупресурата – алтернативен вид масаж за изцеление на тялото с помощта на пръстите на ръцете.

Антистрес

Акупресурата се появява преди около 5000 години в Азия. Основен принцип в нея е да притискате основни точки в тялото с цел да стимулирате организма ви да се излекува сам. Повечето точки са по лицето и главата, тъй като там се намира най-големият брой нервни окончания. В различните части на тялото, под кожата са скрити различни енергийни центрове.

Когато нещо ги блокира, енергията не може да преминава спокойно през тях. С масажа всичко си идва на мястото, балансът се възстановява и вие отново сте щастливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати