Това са навиците, които ни пречат да ходим на фитнес!

1 от 5 Снимки

1. Не сте във форма


Ако до този момент не сте били във форма, то поне в първите тренировки е добре да имате до себе си професионална помощ. Иначе просто няма да знаете какво да правите и ще се натоварвате недостатъчно или прекалено. А щом един път се преуморите, то е много вероятно повече да не стъпите във фитнеса.

Искате да се раздвижите, да отидете на фитнес, да отслабнете – но нещо все ви пречи. Колкото и странно да ви се струва това, за него определено си има причина.

Желанието не е достатъчно, когато искаме да влечем във форма. Има много фактори, които пречат на фитнес режима ни. Те не само ни демотивират, а изобщо ни отказват от идеята за тренировки, и то за дълъг период от време, а понякога и завинаги. Макар никога да не е късно да започнеш – колкото по-рано, толкова по-добре.

Здравословното хранене е само първата стъпка към перфектните форми. Ако успешно сте направили стъпки в тази насока – поздравления, вече сте изминали повече от половината път.

С фитнеса обаче е по-различно – за него трябва да имаш волята да станеш от удобния диван и да се поизпотиш. А срещу това мозъкът ни веднага можа да измисли куп оправдания. И обикновено го прави.

В САЩ на 25 септември се отбелязва Денят на фитнеса и днес определено не е време за мързел. Има пет основни навика, които ви делят от ефективния фитнес режим. Изправете се очи в очи с тях /виж галерията/ и кажете – Стига!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати