ezine.bg»Статии»Звезди»Певци и Певици»Останахме без българския Том Джоунс

Останахме без българския Том Джоунс

Нина НордНина Норд
Джедай
2k349
Борис Гуджунов

Естрадната легенда Борис Гуджунов, известен в цял свят като българския Том Джоунс, вече не е сред нас. Певецът, който бе един от символите на българската естрада, си отиде завинаги.

Изпълнителят на куп естрадни хитове е обиколил целия свят по времето, когато е на върха на славата си. Той беше известен не само с таланта си и с дълбокия си глас, но също така и с уменията си на текстописец.

Много от песните, които популярният изпълнител е изпял през живота си, са по негови текстове. Борис Гуджунов живя втори живот след самолетната катастрофа от 1971 година, при която загина друга една легенда - певицата Паша Христова.

Катастрофата си остава пълна мистерия, тъй като не става ясно каква е причината, а документите около инцидента се разминават с твърденията на участниците в ужасното събитие.

Тогава певецът преживява силен шок, от който трудно успява да се съвземе. Заради това той изоставя сцената за дълго време, тъй като травмата е твърде силна.

Повече от 15 години след трагедията в самолета Борис Гуджунов създава нова група заедно с двама свои колеги - Боян Иванов и Борислав Грънчаров. Тъй като имената на тримата си приличат, групата се казва Бо Бо Бо.

Борис Гуджунов има двама синове, като единият от тях се готви да стане актьор. Той ще продължи артистичната линия в семейството, което е било голяма радост за известния му баща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати