С тези природни средства цигарите ще останат в миналото ви

С тези природни средства цигарите ще останат в миналото ви

Експертите от години алармират, че пушенето носи със себе си десетки здравни рискове. Наложително е вредният навик да бъде органичен, а спирането му води до много по-здравословен начин на живот. Това обаче е изключително трудно за по-голямата част от прис

1
Тютюнопушене - последните заглавия, подбрани публикаци и идеи. Информация на тема Тютюнопушене от Ezine.bg. Списък на статиите за Тютюнопушене. Online портал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и деца и Тютюнопушене.
Тютюнопушене - България отбелязва Световния ден без тютюнопушене

България отбелязва Световния ден без тютюнопушене

31.05.20170337

На 31 май по инициатива на Световната здравна организация в почти всяка държава се отбелязва Световния ден без тютюнопушене. За пореден път в кампанията се включва и България.

Тютюнопушене - Какво показва електрокардиограмата

Какво показва електрокардиограмата

21.11.20160397

Електрокардиограмата /ЕКГ/ представлява записаният резултат от електрическата активност на сърцето. ЕКГ се налага при наличие на високо кръвно и холестерол, захарен диабет, както и тютюнопушене

Тютюнопушене - Тютюнът не е само вреден! Ето как може да ни помогне

Тютюнът не е само вреден! Ето как може да ни помогне

15.09.20160684

Замисляли ли сте се какво точно представлява самият тютюн и дали е възможно той по някакъв начин да е полезен за здравето ни? Ето отговора на тези и на подобни въпроси:

Тютюнопушене - Внимание! Тютюнопушенето води до стрии и диабет

Внимание! Тютюнопушенето води до стрии и диабет

31.03.20160368

Цигарите водят до редица негативни за здравето. Сред най-малко известните от тях са стриите и диабетът. Рискът от тях обаче е напълно реален.

Тютюнопушене - Спрете цигарите от раз, за да се отървете завинаги!

Спрете цигарите от раз, за да се отървете завинаги!

20.03.201601357

Отказването от цигарите със сигурност е едно от най-големите изпитания на волята, но според учените с правилния метод мисията може да бъде възможна.

Тютюнопушене - Да се не надяваш: Отказваме тютюна с леки цигари!

Да се не надяваш: Отказваме тютюна с леки цигари!

17.12.20150687

Наскоро публикувано проучване на група експерти от университета в Минесота е установило, че пушачите, които пушат леки цигари, успяват да се откачат от вредния навик много по-успешно в сравнение с тези, които пушат тежки тютюни.

Тютюнопушене - Да се пречистим от тютюнопушенето!

Да се пречистим от тютюнопушенето!

16.12.201504398

За да пречистим дробовете си от катраните и отлаганията в следствие на употребата на тютюневи изделия, можем да се възползваме от няколко природни лека.

Тютюнопушене - Генът на удоволствието ни пречи да спрем цигарите

Генът на удоволствието ни пречи да спрем цигарите

06.12.20150260

Пушенето е един от най-разпространените и вредни навици в наши дни. Има хора, които успешно успяват да спрат цигарите, но за повечето това е изключително трудно и често дори е непосилно.

Тютюнопушене - Обездвижването взема повече жертви от тютюнопушенето

Обездвижването взема повече жертви от тютюнопушенето

06.09.20150558

В резултатите от проучването се посочва, че един на всеки четирима души в Европа, има заседнал начин на живот. При младите проблемът е още по-сериозен – оказва се, че четирима на всеки пет младежи страда от обездвижване.

Тютюнопушене - Ужас! Само 30 процента от цигарите е тютюн

Ужас! Само 30 процента от цигарите е тютюн

02.09.20150659

В Русия искат да се създаде закон, който да задължава тютюнопроизводителите да изписват какъв е съставът на цигарите. В момента могат да бъдат закупени цигари, които имат не повече от 30 на сто тютюн

Тютюнопушене - Намаляване на никотина не помага да откажем цигарите

Намаляване на никотина не помага да откажем цигарите

28.07.20150521

Постепенното преминаване към цигари, в които се съдържа по-малко количество никотин, е неефективен начин за отказване от вредния навик, посочва се в проучване на американски специалисти. Учените са провели експеримент, който е продължил две години.

Тютюнопушене - Нова вреда от цигарите: Шизофрения

Нова вреда от цигарите: Шизофрения

15.07.20150818

Освен многото други вече известни вредни влияния от тютюнопушенето последно научно изследване откри още една – шизофрения. Екип от учени от Кралския колеж в Лондон проведе мащабно проучване сред повече от 290 хиляди човека