Природните средства за регулиране на хормоните

Природните средства за регулиране на хормоните

Ако в тялото има постоянно производство на естроген, това може да попречи на овулацията и вашият цикъл да стане нередовен. В случай, че нивата на прогестерон и естроген не са балансирани, може да се появят различни симптоми.

1

Естроген

Естроген - най-новите теми, авторски публикаци и идеи. Практична информация на тема Естроген от Ezine.bg. Обзор на статиите за Естроген. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Естроген.
Естроген - Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

23.03.201701814

Половите хормони са активни вещества, които се произвеждат най-вече от жлезите с вътрешна секреция. Естрогенът е най-известният женски полов хормон, който се произвежда в яйчниците.

Естроген - Забравете за целулита с тази вълшебна билка

Забравете за целулита с тази вълшебна билка

17.03.201701092

Целулитът е са сред нещата, с които е най-трудно да се борим. Днес, във век на напреднала медицина и технологии, билките си остават най-мощното средство за борба с проблемите на тялото в името на красотата.

Естроген - Сияйна кожа дори по време на менопаузата - как да го постигнем

Сияйна кожа дори по време на менопаузата - как да го постигнем

13.03.20170542

Менопаузата е период на цялостни промени в женското тяло. Той неминуемо се отразява на кожата и нейните характеристики. Ако полагате нужните грижи, ще съхраните красотата и здравето ѝ.

Естроген - Как да тренираме в онези дни

Как да тренираме в онези дни

13.01.20170488

Онзи период от месеца е до болка познат на всяка жена. Много от дамите изпитват дискомфорт да тренират в периода на менструацията. За да сте напълно наясно какво се случва с тялото ви и как да се справите, вижте нашите съвети

Естроген - Какво причинява преждевременният пубертет?

Какво причинява преждевременният пубертет?

09.11.201601257

Преди в малка, а днес в много по-голяма част от случаите децата развиват заболяване, познато като преждевременен пубертет. Те започват този преход в развитието си още в съвсем невръстна възраст.

Естроген - Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

28.10.20160450

Всеки знае, че жените са по-умни от останалата част от човечеството или поне, че мозъкът им е по-голям. Сега учени откриха и причината за това. Според ново проучване женският мозък се увеличава по размер по време на менструалния цикъл

Естроген - Две йога пози помагат за балансирането на естрогена

Две йога пози помагат за балансирането на естрогена

13.10.20160992

Ако страдате от хормонален дисбаланс, е важно да следите състоянието си, тъй като усложненията от него могат да доведат до безплодие и дори рак.

Естроген - Откриха защо жените ревнуват

Откриха защо жените ревнуват

16.02.201601656

Излиза, че когато жената е неразположена и нивата на хормона естроген нарастват, право пропорционално нараства и напрежението, когато друга жена е в обкръжението на любимия.

Естроген - Щедростта на жените зависи от нивата на естрогена

Щедростта на жените зависи от нивата на естрогена

25.11.20150962

Колко щедра е жената зависи от това какво е нивото на хормона естроген в организма ѝ, посочват учени. Според датско проучване пък щедростта на мъжете се дължи отново на дамите.

Естроген - Връзката между желанието за шоколад и цикъла

Връзката между желанието за шоколад и цикъла

23.10.201501119

Изследвания показват, че 97 процента от жените и 68 процента от мъжете обичат да похапват шоколадови десерти. Съединението фенетиламин в шоколада подпомага освобождаването на ендорфини, които, от своя страна, предизвикват чувства на страст и любов.

Естроген - Яжте тези храни за големи гърди!

Яжте тези храни за големи гърди!

21.10.2015011255

Можете да увеличите гръдната си обиколка и без да ви се налага да посещавате пластичен хирург. Някои храни помагат за увеличаването на гърдите благодарение на естествените фитоестрогени, които се съдържат в тях.

Естроген - Нивото на естроген определя женската красота

Нивото на естроген определя женската красота

11.09.201502932

Високите нива на естроген правят жените да изглеждат по привлекателни. До това заключение са стигнали учени от британския университет Сент Андрю след експертно проучване.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни