Топ съвети за здрава костна система

Топ съвети за здрава костна система

Излишно е да споменаваме колко важна е костната система за нашето здраве. За да я поддържаме на ниво обаче, трябва да сме внимателни по отношение на това с какво се храним и по колко.

1

Здрави Кости

Здрави Кости - актуални статии, избрани публикаци и препоръки. Всичко за Здрави Кости от Ezine.bg. Преглед на статиите за Здрави Кости. Онлайн журнал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и Здрави Кости.
Здрави Кости - Вкусно лечение на болки в ставите! Вижте как

Вкусно лечение на болки в ставите! Вижте как

20.07.201602219

Храната, която приемаме, е предпоставка за доброто ни здраве. Това с пълна сила важи и за здравето на костите. Ако мечтаете да се движите свободно, без болка, то заложете на следните продукти:

Здрави Кости - Щангите правят костите ни здрави

Щангите правят костите ни здрави

23.07.20150586

Вдигането на тежести прави костите ни по-здрави, посочва се в ново проучване, което е дело на експерти от Мисури. Някои от упражненията за вдигане на тежести и подскоците подобряват значително плътността на костите

Здрави Кости - Остеопорозата е далеч, ако хапвате банани и картофи

Остеопорозата е далеч, ако хапвате банани и картофи

05.02.20150568

За да се предотврати остеопорозата, е необходимо да се набляга повече на банани и картофи. Други продукти с високо съдържание на калиеви соли са доматите, целината, гъбите, спанака, както и бобовите култури.

Здрави Кости - Храни за здрави кости

Храни за здрави кости

21.01.201403835

Когато сме млади, костите ни са здрави и плътни. С напредване на възрастта обаче те стават по-лесно чупливи и крехки. Това се дължи на намаленото съдържание на калций в тях. Докато е време трябва да се храните правилно, за да не липсва нищо на организма в

Здрави Кости - 3 правила за здрави кости

3 правила за здрави кости

27.06.201306184

За да подобрим състоянието си или да намалим шансовете да се разболеем, можем да следваме няколко правила. Разбира се, най-лесно би било да спрем да пушим и пием алкохол, но ето какво друго можем да променим в начина си на живот.

Здрави Кости - Зарастване на счупена кост

Зарастване на счупена кост

07.05.2013045886

Зарастването на счупена кост е бавен и продължителен процес. Първите няколко дни след травмата кръвоизливът се разнася от организма. Едва след осмия ден започва обграждане на счупената кост от съединителна тъкан. Тя обаче дава много слаба спойка.

Здрави Кости - Здравото сърце се нуждае от калций

Здравото сърце се нуждае от калций

09.10.201101247

Лекарите постоянно съветват да се консумира достатъчно количество калций за здрави кости. Калциеви добавки забавят появата на остеопороза или отслабване на костите.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни