Здраве

Здраве

Здравен журнал за твоето здраве. Здравни теми и съвети за здравето. Прости съвети на здравна тематика.
Силният смях е наркотикСилният смях е наркотик
02 Септ.
Жана Г.
Силният смях засяга същите мозъчни центрове, на които въздейства и кокаинът, твърдят американски учени. Смехът помага при лечение на депресия.
Забраниха солариумите на младите германкиЗабраниха солариумите на младите германкиВластите в Германия забраниха на непълнолетните посещението на солариумите. Честото и неконтролирано посещение на солариуми предизвиква рак на кожата и води до състаряване на кожата.
Пийте хапчето само с водаПийте хапчето само с водаЛекарствата и медикаментите е задължително да се приемат само с вода. Приемът им с алкохол и други видове напитки не е препоръчителен при приема на хапчета.
Домашно тонизиране с кална баняДомашно тонизиране с кална баня
31 Август
Жана Г.
Глината е естествен минерал с много лечебни свойства полезен за нашата кожа и най-вече за лицето. Калня баня у дома действа тонизиращо и премахва токсините.
Морският пясък вреди на стомахаМорският пясък вреди на стомахаЗаравянето в пясъка води до проблеми със стомаха. Строенето на замъци на пясъка често причинава диария. На какво се дължат проблемите със здравето при заряване в пясъка.
От тлъстини се затъпяваОт тлъстини се затъпяваИзлишните килограми водят до намаляване на мозъка и умствени проблеми. Затлъстяването намалява тъканите в мозъка, с които помним и взимаме решения и като цяло се стига до затъпяване.
Депресията на бременните вреди на плода!Депресията на бременните вреди на плода!При бременност е вредно жените да изпадат в депресия. Депресивните състояния изискват употребата на антидепресанти. Те от своя страна нанасят вреди върху бебетата.
Големите гърди увеличават риска от астмаГолемите гърди увеличават риска от астмаГолемите гърди може да влияят на здравето. При жените с големи гърди рискът да се разболеят от астма е по-висок. Коя гръдна обиколка е най-опасна.
Усмивката – безплатното лекарствоУсмивката – безплатното лекарствоУсмивката притежава куп полезни свойства, които правят живота по-добър. Наричат усмивката безплатното лекарство заради способностите й да подмладява, болкоуспокоява, антидепресира. . .
Спортът и добрият сън са несъвместимиСпортът и добрият сън са несъвместими
25 Август
Жана Г.
Учени установиха, че активното спортуване води до кратък сън. Споруването след 20ч. е вредно. Човек трябва да спре активната си дейност 3 часа преди лягане, за да има спокоен сън.