Да действам ли първа

Да действам ли първа
Миналата година се приместих в нов град, да отбележа, че живея в Германия. . нов град, ново даскало. . още като вляэох в новия ми клас, на масата на която седнах имаше едно момче Х. , което ме гледаше и се усмихваше. Оказа се, че е добър спортист -точно като мен - започна да ми харесва това, че е различен от другите в класа. . и е доста срамежлив. Накрая реших да му кажа уж на майтап, признах му че го харесвам, той също каза че ме харесва и толкова !

Според мен , когато двама се харесват би трябвало да са заедно. . , а той нищо не каэа след това продължаваме да се гледаме тайничко един друг. Дойде лятната ваканция-свърши и сега сме последна година. Само че го виждам само 3 дни в седмицата а останалите дни само в междучасията. Та се отклоних - първият ден го нямаше и му писах във фейсбук и след това братовчед му, който знае български ми писа, че въпросното момче, което харесвам Х., ужасно мн ме харесва и се наговорихме за др ден да се видим тримата, защото Х, го е срам.

Но на другия ден той дори не ми писа. И започна да ми става банално защото е прекалено момче толкова да го е срам. И мисля аз да направя първата крачка, защото сме последна година и времето лети. Но от друга страна не искам да изглеждам сякаш се натискам. Не знам как да постъпя ? ! Съвети ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Трактор
Трактор
17.05.2015 03:13
Срамежлив мъж не е непременно лоша новина. Има позитиви и негативи. Хубавото е, че не е бил с много жени, което ви дава възможност да откривате сладостите на любовта заедно. Хубаво е, че след като го мислиш толкова, значи доста го харесваш. Готова си да се бориш за него, дори това да значи да направиш първа крачка. Понякога жените имат навика бързо да се палят и бързо да гаснат или с други думи - бързо губят интерес. Доста по-трудно човек губи интерес към нещо, за което се е борил. Негативи са, че няма да има опит в леглото - не очаквай камшици, вериги, белезници и катинари, но не значи, че пък момчето няма потенциал да е невероятен. Бъди търпелива. Негатив е, че има риск след като не прави първа крачка да има проблем със самочувствието - може да е безпричинно, а може и този проблем да се базира на някакъв проблем (обикновено е липса на опит или страх от отказ/провал). И така, моят съвет е да му вдъхнеш увереност като му пращаш сигнали, че го харесваш, че искаш да прекарваш време с него. Използвай закачки, пофлиртувай, докато се почувства готов и събере смелост да направи нещо. Възможно е да си мисли, че не те заслужава. Да не говорим, че повечето мъже сме доста залюхани и докато не ни праснат голи гърди в лицето не можем да се усетим какво става и кой какво иска. Извинявам се за метафорите и сравненията :) Успех!
0
2
Алекс
Алекс
21.11.2014 23:26
От моя мъжка гледна точка просто действай разбира се не нахално и да му се тръшнеш :) Иначе ще останат само въпросителните. Ние сме мъже независимо от нацията и ако харесваме харесваме, ако обичаме обичаме :)
0
2
Еми
Еми
10.09.2014 00:48
Ами опитай и ако се дръпне не мисля, че те заслужава...
2
2
цц
цц
08.09.2014 15:27
намери си българин ние сме различни култури германците са мн срамежливи прекалени и може и да те разтълкува погрешна въпреки че според мен тоя е пълно дърво труп , еди истински мъж или не на тая възраст момче при условие че си му казала че го харесваш не знам сигурно има пъпки по лицето
1
1
Bella
Bella
09.09.2014 18:08
"Намери си българин" ... мен не ме бърка какъв е... да, доста е срамежлив и точно затова искам съвет как да го предрасположа за да се получии нищо... а не да го упреквате или пък мен самата защото никой не е перфектен :)
2
0
Але
Але
07.09.2014 07:47
Аз винаги съм била ЗА това жените да изразяват открито желанията и чувствата си. Ако искаш нещо, било то момче или каквото и да е друго, давай! Ако стане - супер, ако не - поне ще знаеш а няма да стоиш и да се чудиш.
Има и такива момчета, които от срам и в земята ще потънат, щом той те харесва - действай, а ако срама му попречи, то вината ще е само негова и до някоя и друга година ще се замисля за този момент и ще съжалява :).
Давай! Успех!
2
3
Bella
Bella
09.09.2014 18:12
Ами и аз съм на този принцип ако искаш нещо си го взимаш само че тук е малко по различно... не искам да се натрапвам и той да се сконфузи и да се отдръпне :) и не знам ...
2
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: