Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Как да си поддържам ноктите

Как да си поддържам ноктите

редакция:
Как да си поддържам ноктите
Здравейте дами. . Става дума за така наречения ши лак или гел лак както Ви е по-удобно за разбиране. . . от година някъде си поддържам ноктите по този начин, не се чупят лака не се обелва след като съм изтъркала цялата баня и мога да мия тонове чиний и нищо му няма. . .

Проблема е, че от УВ лампата(ултравиолетова лампа) започнаха да ми се обриват ръцете за това реших да спра тези процедури и да си поддържам ноктите по нормалния начин. . все още не са се изпочупили, но от домакинската работа просто не знам как да ги поддържам, а от година някъде са си с нормална дължина нито прекалено къси, нито прекалено дълги.

За мен е важно ръцете ми да изглеждат добре тъй като работя с хора. . . Въпроса ми е следния:Домакини и обикновенни жени как успявате да си поддържате ноктите без да се чупят след всички домакински задължения?

Извинявам се за темата знам, че това не е най-важното нещо има далеч по-сериозни неща от ноктите, но сигурно знаете, че където и да отидете е много неприятно някой да ви обслужва с изгризани нокти или олющен лак.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари

Анонимен
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Миене и чистене с ръкавици, задължителко.

Използване на заздравители, масла и серуми.

Използване на лакочиститек без ацетон.
03.10.2018 00:44
Пламена M.
Пламена M.
Използването на всякакви заздравители за нокти също дава добри резултати. Въпреки че за пръв път чувам на някой да му се обриват ръцете от тези лампи, аз си правя гел-лак откакто се помня и нямам проблеми. Въпреки че на всяка 1 година, правя по 6 месеца почивка, може би и това има значение.
13.10.2015 17:47
Илияна
Илияна
Много зависи от ноктите. Сега съм си в къщи, но преди да се роди синът ми, работех в магазин за бижута и главно се занимавах с брачни халки и годежни пръстени. Тъй като са ми много твърди ноктите не ми се чупеха от работата у дома, но лакирах през ден, през два. Винаги са ми били прекрасни ноктите.
19.11.2014 13:06
2
Мария
Мария
Мажи редовно с подхранващи кремове за ръце и нокти - всеки ден, така да се каже. Пили с картонена или стъклена пила само в една посока, за да не се цепят. Гледай, доколкото ти е възможно, да не ги режеш с нокторезачка, освен, когато няма начин - използвай пилата. Веднъж седмично ги потапяй с купа с топла /поносимо топла/ вода, в която има 1 с.л. сол и няколко лъжици зехтин, бадемото масло или масло от гроздови семки - по мои лични наблюдения топа ги укрепва и им помага да се подхранят, като и кисненето не е повече от 15 мин. Ако искаш допълнително да ги заздравиш, веднъж в месеца прави следната маска, която също съм изпитала върху себе си - червен пипер и зехтин се смесват - трябват ти около половин чаена лъжичка пипер и няколко капки зехтин - така, че да стане плътна каша. Мажеш ноктите по цялата им дължина и стоиш така 20тина минути. Измиваш после така, че да не остане мазен филм. Не се плаши от червенината, която остава на първо време по ноктите - след няколко миенета на ръцете пада. Купи си някой добър заздравител, от който си доволна, стабилен и хубав топлак и полагай на ноктите, за да ги държиш по-устойчиви - за предпочитане на няколко добре изсъхнали пласта. Използвай безацетонов лакочистител.Мисля, че това са съветите, които мога да ти дам аз. За мен свършиха работа, при все, че цял живот съм била с цепещи се и чупещи се нокти - докато спазвах това, което съм ти написала, имах нокти от по няколко сантиметра и бяха доста здрави. Успех.
19.11.2014 12:14
3

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: