Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Как да си поддържам ноктите

Как да си поддържам ноктите

Как да си поддържам ноктите
Здравейте дами. . Става дума за така наречения ши лак или гел лак както Ви е по-удобно за разбиране. . . от година някъде си поддържам ноктите по този начин, не се чупят лака не се обелва след като съм изтъркала цялата баня и мога да мия тонове чиний и нищо му няма. . .

Проблема е, че от УВ лампата(ултравиолетова лампа) започнаха да ми се обриват ръцете за това реших да спра тези процедури и да си поддържам ноктите по нормалния начин. . все още не са се изпочупили, но от домакинската работа просто не знам как да ги поддържам, а от година някъде са си с нормална дължина нито прекалено къси, нито прекалено дълги.

За мен е важно ръцете ми да изглеждат добре тъй като работя с хора. . . Въпроса ми е следния:Домакини и обикновенни жени как успявате да си поддържате ноктите без да се чупят след всички домакински задължения?

Извинявам се за темата знам, че това не е най-важното нещо има далеч по-сериозни неща от ноктите, но сигурно знаете, че където и да отидете е много неприятно някой да ви обслужва с изгризани нокти или олющен лак.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Миене и чистене с ръкавици, задължителко.

Използване на заздравители, масла и серуми.

Използване на лакочиститек без ацетон.
0
0
Пламена M.
Пламена M.
13.10.2015 17:47
Използването на всякакви заздравители за нокти също дава добри резултати. Въпреки че за пръв път чувам на някой да му се обриват ръцете от тези лампи, аз си правя гел-лак откакто се помня и нямам проблеми. Въпреки че на всяка 1 година, правя по 6 месеца почивка, може би и това има значение.
0
0
Илияна
Илияна
19.11.2014 13:06
Много зависи от ноктите. Сега съм си в къщи, но преди да се роди синът ми, работех в магазин за бижута и главно се занимавах с брачни халки и годежни пръстени. Тъй като са ми много твърди ноктите не ми се чупеха от работата у дома, но лакирах през ден, през два. Винаги са ми били прекрасни ноктите.
2
0
Мария
Мария
19.11.2014 12:14
Мажи редовно с подхранващи кремове за ръце и нокти - всеки ден, така да се каже. Пили с картонена или стъклена пила само в една посока, за да не се цепят. Гледай, доколкото ти е възможно, да не ги режеш с нокторезачка, освен, когато няма начин - използвай пилата. Веднъж седмично ги потапяй с купа с топла /поносимо топла/ вода, в която има 1 с.л. сол и няколко лъжици зехтин, бадемото масло или масло от гроздови семки - по мои лични наблюдения топа ги укрепва и им помага да се подхранят, като и кисненето не е повече от 15 мин. Ако искаш допълнително да ги заздравиш, веднъж в месеца прави следната маска, която също съм изпитала върху себе си - червен пипер и зехтин се смесват - трябват ти около половин чаена лъжичка пипер и няколко капки зехтин - така, че да стане плътна каша. Мажеш ноктите по цялата им дължина и стоиш така 20тина минути. Измиваш после така, че да не остане мазен филм. Не се плаши от червенината, която остава на първо време по ноктите - след няколко миенета на ръцете пада. Купи си някой добър заздравител, от който си доволна, стабилен и хубав топлак и полагай на ноктите, за да ги държиш по-устойчиви - за предпочитане на няколко добре изсъхнали пласта. Използвай безацетонов лакочистител.Мисля, че това са съветите, които мога да ти дам аз. За мен свършиха работа, при все, че цял живот съм била с цепещи се и чупещи се нокти - докато спазвах това, което съм ти написала, имах нокти от по няколко сантиметра и бяха доста здрави. Успех.
3
0

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: