Ezine.bg»Споделени Истории»Родители»Как да кажа за връзката си

Как да кажа за връзката си

Как да кажа за връзката си
Здравейте сладури. И аз искам да споделя нещо, което ме мъчи.

Аз съм едно момиче на 17 год и половина и си имам приятел, които е с 14 год. по-голям от мен. Не е женен и няма деца.

Излизаме от няколко месеца и всичко между нас върви много добре. Има само един един проблем.

Родителите ми не знаят, не знам и как да им кажа. Те са малко консервативни и си мисля, че няма да го приемат добре, защото те самите са малко по - големи от него.

Знаят, че излизам с някого и постоянно ме карат да го доведа в къщи да се запознаят.

За сега все си намирам оправдания, че не може, но няма как и това да продължава. Страх ме е, че ако го доведа, те ще ни накарат да се разделим.

Ще се радвам, ако може да ме посъветвате нещо, как да го приемат по - лесно.

Благодаря Ви предварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (16)

Изпрати
Adriana
Adriana
28.12.2013 16:53
За любовта няма възраст! Баща ми е по-голям от майка ми с 18 години и ече 30 години са заедно и са много щастливи. Ако се обичате и се разбирате възрастта няма значение. Говори предварително с родителите си, кажи им, че е малко по-голям, но го обичаш и се чувстваш добре с него. Убедена съм, че ще те разберат, все пак са ти родители и искат да си щастлива.
0
0
васи
васи
17.11.2013 23:14
Знам как се чувстваш и то идеално! Аз съм наистина по - малка от теб и като се има и предвид датата , на която си публикувала това. имам приятел, който е на 26 години...12 години разлика, също не са малко. Знам , че сигурно първите коментари по статията сигурно не са те зарадвали... това на страна. Мисълта ми е , че ако още сте заедно и не си казала на родителите си трябва да им кажеш докато все още можеш. Моя проблем е и по - голям... живеем на 200 км. един от друг и ни е много трудно да се виждаме, но всеки ден успяваме да си говорим и даже онзи ден нещо се бяхме скарали и каза:
- Всеки път все се намира да спорим за нещо, като женена двойка сме. Дай да вземем да се оженим и да се преместим , поне тогава ще имаме за какво да се караме.... е не сега ... може би като завършиш, след 4-5 години, ще те чакам дотогава!
Мисълта ми е , че ако той те обича тогава ще ти помогне само и само за да се съберете по - бързо заедно. Неговите думи много ме зарадваха. Аз дори не мисля след 12 клас да продължавам да уча, не съм добра ученичка и мисля направо да си намеря някаква скромна работа и да живея с него...такива са плановете ни
За всичко си има време и място...помисли дали си заслужава и ако си убедена в чувствата си тогава давай...ако изпитваш силни чувства към него то тогава нищо не би могло да те откаже от това да си с него!
0
0
Boqna
Boqna
23.09.2013 20:24
Честно казано добре че мойте родители на са такива ами какво ще те посаветвам ли ами зна4и 6ом са корсарвативни по добре да не им каже6 ама незнам както иска6
0
0
Mila
Mila
23.09.2013 16:03
Колкото и да ти говорят да го зарежеш (в долните коментари),знам че няма да ги послушаш, докато не се опариш много сериозно и не поотраснеш не можеш да го осъзнаеш. Само ще ти пожелая по бързо да осъзнаеш нещата. Повярвай ми-чак към 20 години започва човек да мисли горе долу зряло. Докато не го усетиш не можеш да го разбереш. Успех и по бързо осъзнаване. Не го казвам, за да те нагрубя, а просто защото знам, че не можеш да осъзнаеш живота. Трябва ти време.
0
0
Лили
Лили
10.09.2013 15:34
Потвърждавам долните истории - не от личен опит, слава Богу. Първата ми братовчедка преди време ми сподели за нейният приятел - 17 г. по-голям. Каза:"В крайна сметка не всичко е секс, аз го обичам заради него самия". Заживя с въпросният мъж, роди му две деца и сега ела и я виж. Тя в разцвета на силите си - 37 годишна, той - грохнал ревнивец и скандалджия на 54. С голям зор братовчедка ми се отърва от тормоза - психически и физически - и сега с последни сили се бори за децата си, защото той е сам и психически нестабилен да се грижи за тях, но за да й вгорчава живота води битка след битка, дело след дело. "Да ме беше набила тогава" - наскоро ми каза братовчедка ми. Но уви вече е много късно. Затова - бягай докато е време! Не се оставяй да те подвеждат сладките приказки и любезности - та този човек е бил почти на твоите години, когато ти си се родила.
1
0
ива
ива
03.09.2013 23:16
Здравей! И аз на твоите години имах връзка с по-голям с 13 години от мен мъж! Тогава и аз четях разни мнения по форуми, където жените съветваха други да се разделят, да прекратят връзката си и това много ме нараняваше! Мислех си, че ще бъда с този човек до живот, че не са прави, че всичко е възможно щом има любов! Но в един прекрасен ден, 3 г след началото на връзката ни аз бях тази, която искаше да е с друг! Беше изключително ревнив, не ме пускаше никъде, задушаваше ме, и то е разбираемо - аз бях като последен влак за него... Мога да ти кажа, че изключително трудно се отървах от него, беше голям психологически тормоз... Никога преди не съм си мислела, че аз ще прекратя връзката ни. Но така се случва в живота. Когато сме тийнейджъри си мислим, че първата любов е и последната, и се инатим като магаре на моста... Относно родителите ти - не знам какво да те посъветвам, моите например много го харесваха, всичко беше чудесно, но разбрах, че не е това, което искам за себе си. Ти си на 17 години, ще бъдеш с много други мъже, докато намериш точния! А на твоя мъж вече му е минало времето за женене!
1
0
Радост
Радост
03.09.2013 14:10
Мила и аз преди време имах същият проблем!
Бях малка наивна и "глупава" ходех с мъж 12 години по голям от мен. Да всичко беше много хубаво и "розово",той се държеше много добре с мен.
Но в един момент малко след като завърших той започна да говори за деца за семейство, а аз тепърва започвах да живея исках да продължа да уча, не се получи дълго време, малко след като завърших не исках да го виждам беше се променил. Стана много ревнив искаше да съм само с него ако излизам с приятели и той да е с нас, да хубаво но понякога имаш нужда от "откъсване" да си само с приятели.
Да сега съм сигурна че си много щастлива и че се държи с теб като с принцеса, но това ще свърши в един прекрасен ден. Не искам да си мислиш че имам нещо против теб казвам ти какво се случи с мен, а съм сигурна, че не е само с мен. Ти сама си взимаш решения надявам се да вземеш най доброто решение за себе си и да щастлива. Но моя съвет е по добре си намери приятел на твоята възраст или малко по голям. Все пак сама си прецени не е нужно да слушаш хората. Късмет :)
0
0
Есси
Есси
01.09.2013 17:48
Оле колко сте груби.Нали уж за любовта няма граници и възраст? Мила колкото и да отлагаш все ще ти се наложи това да стане. По- добре поговори с родителите си. Може първо само с единия този на който по се доверяваш. Страх те е, че може да поискат да се разделите е те могат и ако той е и на 17 родителите за това са родители да се плашат. Гаранция никога няма. Успех!
1
0
Lollipop4eto
Lollipop4eto
01.09.2013 17:45
Мила, най-добре се разделете. Имах приятелка, която също излизаше с по-голям от нея(там някъде пак беше разликата), тя искаше да излиза и да се забавлява със съучениците си, но той не я пускаше, много я ревнуваше. И на теб ще ти се купонясва, а той няма да те пуска. За това най-добре е да си намериш някой горе-долу на твоята възраст..
0
0
л.к.
л.к.
31.08.2013 23:50
Май доста бой трябва да хапнеш от родителите ти,много са те отпуснали щом си стигнала до тук с разни големи батковци.Той не е твоята среда,къде си тръгнала,нямаш мозък.
0
1

Рейтинг

4.6
Общо гласували: 5
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: