Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Трябва ли да го вържа за врата и да го откарам пред олтара

Трябва ли да го вържа за врата и да го откарам пред олтара

Трябва ли да го вържа за врата и да го откарам пред олтара
Здравейте,
пиша тук, за да ми олекне малко и се надявам да получа реален разумен съвет, не злобни коментари. Това все пак е секциа за споделяне на проблеми. Имам си приятел от доста време, живеем заедно и се справяме. Смисъл, нито мойте родители, нито неговите ни помагат. Дори успяваме и наема да си плащаме в тези трудни времена в България. Живеем си добре и се разбираме. Но проблемът са неговите родители, които започнаха да ме игнорират. Само на него подарък предишната Коледа, подарък за неговия рожден ден, а за моя, уж, не са се сетили.

На който и да е, ще му стане гадно. Попитах го дали техните имат проблем с мен и той ми обясни, че проблема му е, че не сме женени. Аз съм му виновна, че не съм го завлякла до олтара. Той никога не е споменавал за брак, а и за мен няма значение. Обичам го, и за мен е важно да сме заедно. Познавам хора, които направиха пищна сватба и след 6 месеца се разделиха.

Моля, дайте ми съвет, защото мисля че тия хора постъпват като деца с мен. На всякаде по света мъжът прави предложение за брак, а не жената. Мисля че хващам окото, за да се излагам да му падам на колене и аз да му предлагам бряг. Ако той седне и обсъди тая тема, винаги ще се съглася с неговото решение. Това е мъж все пак, а не магаре да го вържеш.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
една майка
една майка
31.01.2015 02:03
Според мен нещата между вас не вървят на добре и търсиш отчаяни ходове да задържиш мъжа си.Един подпис няма да те направи щастлива ако между вас няма топлина и разбирателство.Сигурно мъжът ти е богат и за това вашите искат да подпишете.А мъжът ти ако наистина държи на теб би трябвало вече да ти е предложил.Явно не си жената на сърцето му?!Деца имате ли?
1
1
авторката
авторката
02.02.2015 00:04
Не ,деца нямаме.Не мисля че е за пари,защото нашите всеки път като им звънна ме тормозят за деца.Защото сестрами роди преди две седмици близнаци,и вече има 3 деца.
1
0
Джани
Джани
22.12.2014 19:51
Ако си мислите, че днешните мъже трудно стигат до олтара жестоко се лъжете, стига да искат.
2
0
джо
джо
05.12.2014 11:23
според мен това е измислено и го е писал мъж
2
0
панамера
панамера
05.12.2014 11:22
аз не виждам проблем когато живееш с някого дълго време обичате се разбирате се и си помагате няма нищо обидно да се постави въпроса за сватба не е обидно дори жената да го постави като въпрос ако вие наистина се уважавате не вярвам да е проблем дали ще попиташ ти ей хора не знам в какви филми живеете всичките за да живееш с някого съвместно и за да си решила че той е твоят човек не трябва да има какво да си доказвате или от какво да се взаимо предпазвате просто бъдете хора бе , сватба се прави с човек който познаваш вече а не да се омъжиш и в последствие да разбереш що за лайно е както повечето българи правят
2
0
Oli
Oli
26.11.2014 22:02
Според мен, директно му кажи да си поговори с неговите родители, и да им обясни, че ти си неговата приятелка, и не е редно това което те вършат. Също така много добре да им обясни, че дали ще се жените или ще си живеете така, е само и единствено ваша работа.

Това е просто негов разговор с неговите родители.
Ако той откаже да проведе този разговор, вече може да го питаш, дали има дългосрочни намерения към теб, в предвид че сте заедно от Х години, и ако отговора е ДА - "какво правим тогава? Как живеем заедно с такова пренебрежение от страна на неговите родители"
Аз съм убедена, че не липсата на подарък, като материална придобивка те е ядосал, а липсата на елементарно уважение.
Ако отговора е НЕ ... е тук вече ти си знаеш :)
3
0
авторката
авторката
27.11.2014 17:04
отговора е да
0
3
Потребител#151460
Истината е че ,аз по едно време доста му намеквах да се оженим,защото нашите настояваха,че сме заедно доста дълго време и ако имаме дете ще е незконно.Споделяла съм с него какво е мнонието на моите родители,а той си замълча и дори не говорихме по темата.Не ме пита ,дали аз искам свадба.Просто замълча!Ако той е готов на тази крачка,аз ще се съобразя с него.Трябва да кажа че ние сме заедно от доста време.Със свадба ,или без ,не мисля че нещо ще се промени.Ядосва ме поведенито на родителите му,защото нито съм го оставила да ме издържа ,нито сме искали нещо от тях,а се месят в решения,които ние трябва да вземем.
1
1
Илияна
Илияна
26.11.2014 15:31
Ако преди той ти е загатвал за брак и ти не си искала и е споделил с тях, явно те си мислят, че нямаш сериозни намерения към него. Не се знае той какво им е казал, дори и да не се е случвало между вас :)
2
0
anonymous
anonymous
25.11.2014 19:42
Не се учудвай, поколението на нашите родители са повечето, ако не всички, абсолютно инфантилни и егоцентрични. При тях не личи кой е родителят и кой детето. По това, което пишеш, разрах че, това че не сте женени е проблем на родителите, а не на мъжът. Той само ти е казал какъв им е проблемът. И не, при положение, че той е наясно, не си ти тази, която трябва да му предлага брак. Той ако е достатъчно несериозен, за да не го прави, вината не е в теб. Но може просто да смята, че е рано за това. Седни и поговори с него за вижданията му за брака, за да си наясно по принцип какви са му намеренията. А относно родителите му - не се заблуждавай, след брака, няма да станат по-нормални, дори е възможно и да станат по-зле. Не се хаби, те няма да се усетят. Игнорирай ги и стой на дистанция. Пиши на лично.
3
1

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: