Като куче за Нова година

Като куче за Нова година
Снимка: ezine.bg
Здравейте, напоследък често влизам в този сайт и не знам от къде да започна, защото дойде и моя ред да пиша . Привет от Банберк , Германия! Казвам се Надежда и аз съм поредната овца, която напусна България с мъжът ми. Поводът да пиша тук е , че съм изпаднала в тежко положение и съм ужасни депресирана и все си спомням за хубавите коледни дни в България.

Ако , някой е ходил за пръв път да работи в чужбина ще ме разбере. Дойдохме тук , с мъжът ми защото той си намери работа като тираджия към една фирма в която един негов съученик го уреди. Беше ни много трудно ! Два пъти сменяхме квартирата , а и аз видях голям зор , докато си намеря работа, добре че знаем малко немски , но успях да се хвана да чистя едно заведение.

Стъпихме си на краката едва след 1 година и успяхме да си намерим и хубава квартира, , , , но, винаги има едно , но. Дойде лятото и мъжът ми реши че трябва да се прибере да си почине , но в последствие разбрах че майка му е резервирала почивка за всички на морето.

Аз , му казах че не сме добре финансово да не си ходим, ама той не ме послуша и сега като сме отново в Германия и е пълна каша. Разбрахме че нямаме квартира, хазаина е дал нашата квартира на други за повече пари. Преместихме се в ужасна дупка, която е цялата в мухал. Оказа се че нямам работа и неговия график са намалили.

Парите ни стигат да не умрем от глад и да платим наема. Зле, ми е защото той ми каза че не се усмихвам. Как да се усмихвам? Не съм глезла, но как да се усмихвам като сме по зле от България. Някой тук ще ми каже ли , дали може да се усмихне при такова положение.

Подобни Истории

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Даниела Маленкова
Даниела Маленкова
15.02.2015 00:57
госпожо,винаги съм се удивлявала на хората които обвиняват чужбина за всичко.а,тогава какво правите там?ако,не ви харесва.ако ви се работи в чужбина и хората ,също така и хиляда квартири да смените е част от ежедневието в това да живееш в друга държава.по скоро мисля че вашето решение на проблема е да смените мъжът до вас.от личен опит ви казвам да бягате с мръсна газ от такива болни мозъци.това наистина е болест.някои майки се управдават за действията си с това че много обичат синовете си,и обратно синовете се управдават с действията си че обичат майките си.прочетете в гоогле за едиповия синдром и че това е болесно състояние,което се изразява в скрито сексоално влечение към човек от семейството който е от срещуположния пол,най често майка -син ,или син -майка.и те винаги ще се управдават че се обичат и си липстват.ако не искате да потъвате,и да сте в това състояние сменете мъжа,защото тези мозъци са болни и като се замисля и вие също,защото не искате да видите реалния ви проблем какъв е.Чужбина не е проблемът ви,ако сте работна натура.
5
3
Edippp....
Edippp....
07.12.2015 05:16
malechkova,spored men ti si bolniq mozuk....vprochem ti si pulno kuku ma idiotko takava,kvi prostotii si nadraskala ma tupa krantava kravo takava!!!
3
0
Аз
Аз
14.02.2015 14:00
След като видях ника на жената, която пише веднага разбрах къде е целия проблем. Точка!
3
0
Лина
Лина
15.01.2015 00:22
Мисля, че реалният Ви проблем не е положението ви в Германия, а свекървата Ви, склонността, това, че не си знае мястото и влиянието и върху съпруга Ви. А иначе, да, и аз съм емигант, и разбирам за какво говорите, но с повече упорство ако не се предавате, пак ще изплувате. Дано да не може пак " свеки" да ви потопи отново...Натрийте носа на мъжа си, да му прилошава само като си помисли за майка си
5
2
потрес
потрес
14.01.2015 15:42
Голямо чудо, в българия е хиляди пътижпо зле, ние също живяхме в чужбина.за пръв път излизах извън бг,бяхме в лондон.в къщата която живяхме бяхме 12 човека,стаята беше с размер на килер цялата в плесен и мухъл.не си намерих работа една година,само мъжа ми работеше на под мин.заплата...и пак всичко беше хиляди пъти по добре от българия.да нямали сме пари нито за рожденни дни ,нито за празници,но това изобщо не ми е важно и водещо...както казах в бг е пъти по зле...
3
3
някоя си
някоя си
28.12.2014 10:49
Пълни глупости сте писали госпожо,съгласна съм с коментарите напълно,ами ако не ви е добре там върнете се в Бг но тук в повечето случаи няма и такава опция ,като започване от нулата дори,че чак да се чудиш от къде да започнеш...
3
3
Дева
Дева
23.12.2014 19:22
Как ли според Вас карат Коледа хора болни...... или такива останали съвсем без дом от наводненията ????? Еми напревете си изводите сами........ вие сте двама живи и здрави и доколкото разбирам това лято ст били на почивка.........някои от години не са били.....
11
5
Таня
Таня
15.12.2014 20:21
Успех през Новата година!
5
2