Като куче за Нова година

Като куче за Нова година
Здравейте, напоследък често влизам в този сайт и не знам от къде да започна, защото дойде и моя ред да пиша . Привет от Банберк , Германия! Казвам се Надежда и аз съм поредната овца, която напусна България с мъжът ми. Поводът да пиша тук е , че съм изпаднала в тежко положение и съм ужасни депресирана и все си спомням за хубавите коледни дни в България.

Ако , някой е ходил за пръв път да работи в чужбина ще ме разбере. Дойдохме тук , с мъжът ми защото той си намери работа като тираджия към една фирма в която един негов съученик го уреди. Беше ни много трудно ! Два пъти сменяхме квартирата , а и аз видях голям зор , докато си намеря работа, добре че знаем малко немски , но успях да се хвана да чистя едно заведение.

Стъпихме си на краката едва след 1 година и успяхме да си намерим и хубава квартира, , , , но, винаги има едно , но. Дойде лятото и мъжът ми реши че трябва да се прибере да си почине , но в последствие разбрах че майка му е резервирала почивка за всички на морето.

Аз , му казах че не сме добре финансово да не си ходим, ама той не ме послуша и сега като сме отново в Германия и е пълна каша. Разбрахме че нямаме квартира, хазаина е дал нашата квартира на други за повече пари. Преместихме се в ужасна дупка, която е цялата в мухал. Оказа се че нямам работа и неговия график са намалили.

Парите ни стигат да не умрем от глад и да платим наема. Зле, ми е защото той ми каза че не се усмихвам. Как да се усмихвам? Не съм глезла, но как да се усмихвам като сме по зле от България. Някой тук ще ми каже ли , дали може да се усмихне при такова положение.

Коментари (21)

Изпрати
потрес
потрес
14.01.2015 15:42
Голямо чудо, в българия е хиляди пътижпо зле, ние също живяхме в чужбина.за пръв път излизах извън бг,бяхме в лондон.в къщата която живяхме бяхме 12 човека,стаята беше с размер на килер цялата в плесен и мухъл.не си намерих работа една година,само мъжа ми работеше на под мин.заплата...и пак всичко беше хиляди пъти по добре от българия.да нямали сме пари нито за рожденни дни ,нито за празници,но това изобщо не ми е важно и водещо...както казах в бг е пъти по зле...
3
3
някоя си
някоя си
28.12.2014 10:49
Пълни глупости сте писали госпожо,съгласна съм с коментарите напълно,ами ако не ви е добре там върнете се в Бг но тук в повечето случаи няма и такава опция ,като започване от нулата дори,че чак да се чудиш от къде да започнеш...
3
3
Дева
Дева
23.12.2014 19:22
Как ли според Вас карат Коледа хора болни...... или такива останали съвсем без дом от наводненията ????? Еми напревете си изводите сами........ вие сте двама живи и здрави и доколкото разбирам това лято ст били на почивка.........някои от години не са били.....
11
5
Таня
Таня
15.12.2014 20:21
Успех през Новата година!
5
2
неве
неве
08.12.2014 17:58
Всяко начало е трудно! Аз също започнах от нулата! Нима в България нямаш мухъл! Я се вземи малко в ръце и пооправи квартирата и си потърси работа! В Германия нямаш работа ако не ти се работи! Но лукс не очаквай! В крайна сметка щом си напуснала страната значи и в България не е било цветя и рози! Знаеш ли колко пъти съм посрещала Коледа и Нова година сама или на работа или грохнала по нощите след работа! Но така е в крайна сметка отишла си там да печелиш пари и да си оправиш живота не даб пилееш!
17
0
бубс
бубс
08.12.2014 17:55
Пълни глупости са тука :)
В Германия нещата с квартирите са супер добре уредени и регулирани.
Първо - като взимаш квартира, повечето пъти е дългосрочно - сключва се договора за 1г примерно.
Второ - там наемодателя има повече права от този дето дава квартирата, той не може да те изгони току така! Още по малко за да я даде на някой за повече пари - после в съда ще го скъсат от глоби.
Ударихте дъното вече с тая статия, сериозно :)
25
2
Стоян
Стоян
28.12.2014 08:30
Никът на авторката сам по себе си говори за човека - не е достатъчно само да сисекси, че целият свята да се разстеле пред краката ти. Научи езика моме ако не искаш още много години да си чистачка в заведение!
7
0
nadejda jereva
nadejda jereva
15.12.2014 00:13
Първо ,госпожо не знам аз какво дъно съм ударила ,но вие нямате право да се държите така.Такива дървени философи като вас ни докараха до такова състояние,каквото сме днеска.Не знам моя какво се е уговарял,но като простинахме първо ,един негов приятел уж ,му беше уредил квартира,а то се оказало че човека му е дал апартамента само временно.Но ,няма защо да ви се обяснявам.Все пак мерси за съвета,но по държанието и думите си мисля че ме бъркате с някой,или ви тресе параноята.
4
5
Бойка Симеонова
Бойка Симеонова
07.12.2014 00:14
Тоз който излезе извън браздата да не си иска свободата!Ти си дошъл за пари и лукса го забравИ!Като си стъпиш на краката теб ти е все едно дали си в небесата дали ти вълци парите взимат и дали орлите костите вдигат!От 14 год.съм в италия дошла съм да променя живота на децата ми за да е някой добре друг трябва да му даде тръгнах от под нулата дадох всичко Себи си забравих бог да ни помага децата не оставих!Въпрос на разбиране в чужбина нито е овесено нито окесено затова е ЧУЖдО свое не става в твоята родина и камъните са твои!
11
1
feya
feya
06.12.2014 12:39
Не се притеснявай.В всяко семейство има буря.Ще мине и при вас.Носталгията е винаги по-голяма на тоя празник.Живея мн.години в чужбина но България ми липсва винаги на коледа и нова година.Но трябва да си силна.
6
0
човека
човека
05.12.2014 11:52
имай търпение знаеш че нещата се подреждат но трябва време , ако не успеете да се справите там винаги е по лесно да си доидеш в българия търпение и смирение според мен наистина преди да направите нещо обмислете добре последствията защото сега за да угоди на мама ще го духате извесно време но според мен ако се обичате не го съди и не го карай да се чуства зле човека всеки прави грешки не мрънкай както всяка типична жена мислиш ли че мъжа ти не му е гадно гадно му е но това че ще му ебеш мамата с твойте откровения няма да оправи нещата това е човек греши понякога голяма работа пак ще изплувате
0
1
greenapple
greenapple
02.12.2014 23:39
Виж, това са проблеми най-вече от битово естество.
Преосмисли отношенията със съпруга си на първо място. Това, че сте в Германия, не определя личните ви отношения. И в БГ да сте, ако са назрели проблеми, ще се отприщят.
Помисли просто по-сериозно върху нещата и направи равносметка за всичко.
0
4

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: