Как да помогна на тази моя приятелка?

Как да помогна на тази моя приятелка?
Здравейте!
Не съм сигурна изобщо дали мястото на тази тема е тук. Но искам да споделя и да потърся съвети.
Нямам най-добър приятел или приятелка. Имам няколко по-близки приятели, които по различен начин ме допълват и на които държа. В момента една от приятелките ми преживява труден период. Има проблеми, които не може да разреши вече няколко месеца. Свързани са с работата й. Тя е упорита, старателна, амбициозна и се бори по всякакъв начин, но просто в момента нещата не вървят.

Отстрани погледнато, смятам, че ще намери изход от трудното положение. Наистина вярвам в това и съм й го казвала неведнъж. Но както споменах, вече няколко месеца, това положение е зациклило и всякакви утешителни думи остават безпочвени, сякаш вече каквото и да се каже, остава без съдържание. Другите й приятели и аз сме до нея и я подкрепяме, както и близките й. Но предвид факта, че към момента все още няма никакво развитие, тя все повече започва да се отчайва. Виждам я как е изпаднала в някакво състояние на депресия.

Не иска да излиза, не може да се храни нормално, не може да се наспи пълноценно. Иска ми се да направя нещо, с което да я зарадвам и поне за малко да я накарам да се разсее от проблемите. Но си блъскам главата и не мога да се сетя какво. Ако сте изпадали в подобна ситуация, как сте помогнали вие на вашия приятел или приятелка? Ако вие сте били в такова положение, как са върнали усмивката дори и за малко? Ако нямате опит в същата ситуация, но имате някакви идеи и предложения, също ще се радвам да ги чуя.[Още подобни истории тук]

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пламена
Пламена
27.03.2017 16:05
Ами всичко зависи от естеството на проблема. Щом е свързан по някакъв начин с работата ѝ, то е добре да направиш нещо, което да няма нищо общо с нея. Нека не ѝ напомня за това. Изведи я някъде, излезте на кино, бар, дискотека. Една приятна вечер с приятели винаги помага да разпуснеш.
1
0