Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Как да помогна на тази моя приятелка?

Как да помогна на тази моя приятелка?

Как да помогна на тази моя приятелка?
Здравейте!
Не съм сигурна изобщо дали мястото на тази тема е тук. Но искам да споделя и да потърся съвети.
Нямам най-добър приятел или приятелка. Имам няколко по-близки приятели, които по различен начин ме допълват и на които държа. В момента една от приятелките ми преживява труден период. Има проблеми, които не може да разреши вече няколко месеца. Свързани са с работата й. Тя е упорита, старателна, амбициозна и се бори по всякакъв начин, но просто в момента нещата не вървят.

Отстрани погледнато, смятам, че ще намери изход от трудното положение. Наистина вярвам в това и съм й го казвала неведнъж. Но както споменах, вече няколко месеца, това положение е зациклило и всякакви утешителни думи остават безпочвени, сякаш вече каквото и да се каже, остава без съдържание. Другите й приятели и аз сме до нея и я подкрепяме, както и близките й. Но предвид факта, че към момента все още няма никакво развитие, тя все повече започва да се отчайва. Виждам я как е изпаднала в някакво състояние на депресия.

Не иска да излиза, не може да се храни нормално, не може да се наспи пълноценно. Иска ми се да направя нещо, с което да я зарадвам и поне за малко да я накарам да се разсее от проблемите. Но си блъскам главата и не мога да се сетя какво. Ако сте изпадали в подобна ситуация, как сте помогнали вие на вашия приятел или приятелка? Ако вие сте били в такова положение, как са върнали усмивката дори и за малко? Ако нямате опит в същата ситуация, но имате някакви идеи и предложения, също ще се радвам да ги чуя.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#219129
Трудно се излиза от период на депресия, независимо дали е свързано точно с работа. Преди всичко е важна почивката, разходки сред природата, балансирано хранене и физическа активност. Освен това добре би й подействало да отделя време за някакво хоби - рисуване, спорт и т.н.
0
0
Пламена M.
Пламена M.
27.03.2017 16:05
Ами всичко зависи от естеството на проблема. Щом е свързан по някакъв начин с работата ѝ, то е добре да направиш нещо, което да няма нищо общо с нея. Нека не ѝ напомня за това. Изведи я някъде, излезте на кино, бар, дискотека. Една приятна вечер с приятели винаги помага да разпуснеш.
1
0

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: