Ezine.bg»Споделени Истории»Работа»Омръзна ми да ме подценяват

Омръзна ми да ме подценяват

Омръзна ми да ме подценяват
Здравейте,

Имам един и същи проблем вече от една година. Всички около мен ми се присмиват и унижават уж под формата на майтап, а накрая всички допират до мен. Историята ми е следната:

Аз и приятелят ми имаме бизнес разнороден, моята работа не изисква нормирано работно време работя по 2 3 часа, навън преди това работех от нас. Постоянно потдържам семейството си финансово, и постоянно давам пари назаем на сестра ми, и на майка ми. Платих цялото си образование сама, работя от 15 годишна.

Купих си хубава кола, старата ми кола която е подарък от приятеля ми оставих на родителите ми. Майка ми обаче постоянно ме унижава, казва че нищо не правя по цял ден, че не говоря нито един език и, че нямам сериозна работа. А видиш ли другите знаели езици и получавали над 1000 лв. заплата.

Дори наскоро каза пред моя приятелка, че вече било крайно време да си размърдам задника, и да си търся една стабилна работа а не да работя по 2 часа на ден. Моя приятелка, която ми е много близка също постоянно ми се присмива, пита ме:-Ти какво правиш неска цял ден, какво работиш

Омръзна ми, дори племенника ми ми казва, че спя до 12, а неговата майка ходела на работа, не била като мен. Не знам вече как да реагирам, много се натъжавам, че се държат така с мен, а аз само им помагам не искам от никого нищо, а те ме наричат едва ли не боклук.

Относно приятелката мисля, че ми завиждачесно казано, тя не е постигнала нищо и родителите и цял живот са я потдържали финансово. Но за майка ми не мога да си го обясня. Какво им правя на тези хора или искат да съм като тях да се оплаквам по цял ден, колко съм изморена и напрегната а да не променям нищо, всички си изливам гадорията отгоре ми.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
УшмиФка
УшмиФка
26.08.2015 16:01
Издържаш се сама, издържаш одителите си и те са недоволни?! Я им спри канчето, с оправданието, че парите ти трябват, за да учиш чужди езици, защото видиш ли, чуваш им съвета и си вземи старата кола и виж как работата ти ще стане златна. Ако харесваш работата си - работи я, независимо за какви пари става дума. Ще дойде момент, в който ти сама ще прецениш дали искаш нещо повече. А щом издържаш семейството си и родителите си, значи имаш парички, които ти стигат. Всяка работа е различна, и това, че работиш по 2-3 часа не значи, че не работиш. Важното е на теб да ти харесва.
3
0
Р.
Р.
20.08.2015 23:51
Според мен майка ти иска най-доброто за теб, а именно да се развиваш. Браво че работиш, изкарваш пари и поддържаш семейството си. Но освен това е хубаво да се усъвършенстваш. Близките ти не те подценяват, а те подтикват към промяна. В крайна сметка, можеш да се възползваш от свободното си време за някое хоби или учене на език, нали?
0
8
axinia
axinia
19.08.2015 07:48
сега вече ми е ясно защо пропада българската нация
0
4
axinia
axinia
18.08.2015 19:19
никога не позволявайте някой да ви обижда и унижава ,та дори това да е собствената ви майка ...
6
6
гх
гх
15.08.2015 14:28
Щом сама си изкарваш парите-те нека не ти казват какво да правиш,хубаво е ,че не си заета по цял ден.
2
5
гх
гх
22.08.2015 20:17
пв Ти да не си авторката,не аз не се трепя за малка заплатка,защото обичам работата си и изобщо не се чудя..
0
4

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: