Ezine.bg»Споделени Истории»Работа»Шефката ми е гъркиня и ми забранява да си търся втора работа

Шефката ми е гъркиня и ми забранява да си търся втора работа

Шефката ми е гъркиня и ми забранява да си търся втора работа
Здравейте,
От 4 години съм извън бг и работя като чистя / от което не ме е срам/по офиси, къщи, магазини и в един бекерай / нещо като сладкарница-кафе/, в този бакарай ходя да чистя вече 3-та год. от 18:00ч. шефката ми е гъркиня/ не съм в Гърция/. Тя е особен човек, никой не я харесва и ме питат как съм издържала да работя още там, защото е много капризна, аз съм търпелив човек и мнението на другите не ме интересуват какво си мислят за нея. Все пак работата си е работа, но чашата на търпението ми преля.

Преди Коледа си намерих работа през деня в един магазин да подреждам стока по рафтовете и като разбра започна да говори лошо за собствениците лоши неща, че там не е хубаво да работя, плащали малко, а на мен ми харесваше, защото никой не ми казваше защо не си направила това или онова, редиш си стоката и това е. А през времето, докато работя в бакарая се смениха 4-5 жени, защото шефката искаше да има кой да ме сменя, докато съм болна или отивам на почивка в бг, те не можеха да я търпят и напускаха.

Та видите ли, дострашало я да не би да я напусна и аз, отишла в магазина и приказвала с управителката да не ме вика на работа /а тя е редовен клиен там/ и така близо месец не ми се обаждаха и накарах етърва ми да им се обади да пита какво става и й казали, че я било притеснявало, че съм работила в бакарая и затова не ми е званяла.

А през времето в което не ходих в магазина, шефката все ме питаше дали ходя в магазина. Било я страх да не я напусна заради магазина, защото никой не се задържаше да чисти там. Та тя искаше да ходя и сутрен да правя сандвичи и едновременно с това и да чистя, но аз си имах един магазин да чистя всеки ден сутрин, тя си намери една жена за сутринта / понеже сряда и петък имаше много работа по обят аз ходих за по1 или2 часа само да чистя / и с най -голямото си нахалство ми казва да не съм си търсила друга работа по него време, защото жената била на пробен срок. Чудя се дали да не напусна работата там. . . . . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
miglena
miglena
14.10.2015 16:20
Искам при напускането да ѝ теглиш една - На чист български!!!
0
0
dima
dima
24.02.2014 18:21
За да се хванеш да работиш за гърци, трябва да си напълно откачила. Имаме роднини в Гърция и им знам и кътните зъби. Тъй като по времето на комунистите,всяка медицинска помощ тука беше напълно безплатна, нашите мили роднини идваха редовно от там в България за лекари, за оправяне на зъби, очни болести и когато си отиваха, така натоварваха колата със салами, кашквали, сиренета, косерви и др. че едва се движеше. Много ни обичаха и уважаваха, до като не станаха член на европейския съюз и те не започнаха да им дават огромни парични и технологични мощи. Изведнъж те така навириха носовете и започнаха да ни гледат от високо, че направо не можеше да се говори с тях - ТОЛКОВА ГОЛЕМИ СТАНАХА. Никоя друга държава в Евро съюза не е получила толкова големи финансови помощи безвезмездно като тях и това е върху многото милиарди които са взели в заем и гляма част от които им отписаха и опростиха. Единственото нещо заради което го правят е тяхната история. Нали се водят за люлка на съвремената демокрация.
3
0
ани
ани
23.02.2014 18:49
Здрасти. Доколкото разбирам, щефката ти само те изцежда и не те оценява. Третира те ужасно. Смени си работата. Постъпката й е много долна. Нали знаеш, когато не цениш нещо в живота си, го губиш. Е, мисля, че тя трябва да те загуби. Можеш да работиш и на по-добро и спокойно място. Заслужаваш много повече, така че си го поискай от живота. Успех и късмет :)
2
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: