Ezine.bg»Споделени Истории»Родители»Майка ми е в тежка депресия. Помогнете!

Майка ми е в тежка депресия. Помогнете!

Майка ми е в тежка депресия. Помогнете!
От близо година и половина майка ми е изпаднала в някаква депресия. Тя не знае, че аз знам, но всичко се отключило след един аборт. Първоначално беше страхова невроза, обаче според мен това вече си е чисто депресивно състояние. Тя се храни малко, въпреки това от хапчетата само пълнее. Не излиза, освен на работа, често си взема болнични, не контактува, няма хоби, даже домакинските неща аз ги върша. Лежи, а напоследък и често плаче. На всичкото отгоре, ми твърди, че се е отказала, че това няма да й мине. Като има покрай нея апарат за кръвно, постоянно си мери кръвното, уж да й нямало нещо. А нейното си е нормално, тя е напълно физически здрава, но си мисли че нещо й има.

На всичкото отгоре дядо ми скоро почина, прабаба ми получи инсулт, баба ми си е диагностицирана от психиатрия. А и напряга с нейните измишльотини майка ми. Ако имате познат, който се е излекувал от такива състояния, който е преживял такъв обрат в живота си, моля ви помогнете ми. Аз не мога да си представя, че тази жизнена жена, която беше преди вече я няма. Дайте ми насоки към специалист- психолог, психиатър, психотерапевт, дори с икони ако някой помага. Според мен, няма хапче, което да промени мислите й. Защото тя в момента пие хапчета ей така, а даже не й помагат. Кое ще е това хапче, от което да спре да мисли глупости, да не й става лошо, и да има сили? Най-вече да забрави всичко и да се почувства като преди. Всичко идва от мозъка, точно за това търся съвет тук
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Звиран
Звиран
15.01.2016 23:46
Права си,хапчетата не помагат. За такава мизерия, само ракия се пие.
2
4
КАТЯ
КАТЯ
06.01.2016 13:37
Здравейте и от мен, моят съвет е да посети психиатър, но много внимателно да подбере специалист, аз имам същия проблем, смених доста психиатри, в момента пия есцитил от 10 мг и се чувствам прекрасно. Успех!!!!
0
0
Пламена M.
Пламена M.
29.12.2015 10:23
Обърнете се към народното лечение или отидете при някой признат народен лечител!
0
0
дидее
дидее
20.12.2015 09:30
Хора, тя опитва да пие антидепресанти, но става по-зле от тях. Какво ли не пи, нищо не й действа както трябва. Преди да упреквате, питайте
3
3
Иван
Иван
19.12.2015 15:56
Какво толкова се чудиш, има си антидепресанти за целта, а не свещеници и бабини девитини, както повечето казват. Ципралекс по 30 мг на ден, за тежки депресии, и до 1 месец жената ще си свирка. Само че се продава с рецепта :) И гледай като я заведеш на психиатър, да не изпише разни транквиланти ( те най=често така правят заради пътеката) че ще се зомбирана нацяло. xD
3
17
Траяна
Траяна
17.12.2015 00:52
Категорично уверена съм в препоръката, но избора е ваш, вие решавате.
Срещнете се със свещеник. Аз при все, че съм на години,че отдавна ЗНАМ, че има Господ, до скоро не знаех, че в Църквата има такова свещенодействие - Свето Причастие. Оказа се, че то е второ по значение, след Светото Кръщение.
Неделен ден се провежда Света Литургия. Преди нея се прави изповед - човек трябва да каже всичко, което се сеща като нередно (не ме разбирайте зле, не казвам, че майка ви е извършила нещо, но ние всички грешим, добре че ни прощават. Освен това и аборта там се счита за нередно, скоро четох защо). А за това, за което не се сеща, моли да му се прости всичко. Господ прощава всичко !!! (това може и да го знаете). По време на Литургията свещениците извършват техните Свещенодействия, а след Литургията се взема Причастието. Това дава възможност на личноста да мине в Светлата част на БОГ и да му се помага от Господ и Светлите сили. Едва след като вземе Причастие,човек трябва да се помоли - най-вече за здраве. Освен това в България има и Чудотворни икони на Св. Дева Мария - в Троянския, в Бачковския манастир и не знам къде точно, но на Арбанаси. Достатъно примери има на излекуване на нелечими случаи чрез тях.
Има една такава подробност - преди Причастие е необходимо една седмица да се пости. И вие да се подложите на това, ще ви е само в помощ. И то не еднократно, а през няколко седмици да речем. Нашите предци са знаели всичко това, сега е пълно невежество заради този атеизъм. Имайте впредвид, че имам висше техническо образование, аз току-така не бих ви писала тези неща, ако не съм абсолютно убедена в необходимостта. А и от свой опит съм разбрала невероятните, неограничени възможности на нашия Господ. Извън човешките представи са начините, чрез които се случват нещата. Аз често усещам, но ...
Може да ми опонирате защо тогава има толкова зло по света. Да, има, но причината е тук, на Земята. И то ще расте, човечеството се е самозабравило, не знае как трябва да се живее. Има ЕТИЧНИ норми и изисквания. И точно затова ви насочвам към Светата Църква, защото само Господ може да ви защити. Това, което се иска от нас - да вършим и МИСЛИМ само добро.
Аз самата имам много тежки проблеми, за които единствено и само Там търся помощ, защото никой на Земята не може да ми помогне. Като ме гледа човек, нищо ми няма. Но аз си знам проблемите и ако не търсех там помощ, до сега да ме няма. И с никого не мога и да ги споделя, никой не може да ме разбере. Опитах се да кажа поне малко на съпруга си, но той вдигна рамене и до там. Та съм сама с проблемите си тук и търся спасение само от Там. Аз не съм медиум, а и това е нещо много вредно, точно заради такива неудачни контакти имам тези проблеми. При такива нямате работа. Проблемите ми започнаха през 2001г., няма как да си представите какво ли не ми се изпречва. Но аз се научих още преди години да разбирам т.н. Бог-Слово и това ми дава възможност за доста неща да се ориентирам.
Много неща, които са ни необходими, се поднасят - или от телевизия, или от вестник, от думите на близките ни хора, понякога познати ни поднасят неща, които трябва да знаем. Много жалко, че живеем във време на такова безумие и безверие. Особено за най-младото поколение какво да кажем - образованието пада като ниво, голяма част посягат към наркотици, да не изреждам.
Първото ми влизане в Църква беше точно заради депресия. Тогава влязох съвсем невярваща. Но веднага имаше действия и разбрах, че нещо се случва. Веднага беше ми станало доста по-леко. Това беше през 1998 г.
Дано да съм ви полезна, но пак ви напомням - избора е ваш. Преди да предприемете нещо, поговорете, посъветвайте се със свещеник. Дано ми се доверите. Желая ви успех.
4
17
Николета
Николета
16.12.2015 16:39
Аз бях в много по тежко състояние и се излекуван само с психотерапия!Моя съвет е да намерите добър психотерапевт от хапче няма смисъл докато ги пие добре, но после като ги спре всичко се връща по силно.Аз не сам пиша лекарства, получавайки по10 паник атаки на ден,не можех да изляза сама,световъртеж болки,сърцебиене умирах по няколко пати на ден, мислех, че се побърквам. Да много е гадно и само човек който го е преживял може да го разбере. Ако искаш ми пиши
6
42
Веси
Веси
20.01.2016 11:04
Николета как мога да се свържа с теб?
0
0
Пламена M.
Пламена M.
14.12.2015 16:50
Лично на мен това ми приличат на психо атаки. Всичко е в мозъка, но се изразява външно и физически. Знам, че състоянието се контролира с антидепресанти, но те трябва да са препоръчани от медицинско лице, психолог или психиатър. Дали обаче майка ти ще се съгласи на подобен преглед?
2
1
дидее
дидее
20.12.2015 09:35
Тя ходи на какви ли не лекари, психо атаки са. Лекарства не й действат, затворила се е в себе си и това е. Аз смятам че никакви хапчета не са нужни, трябва да си пренастрои мозъка и организма. Няма хапче, което да спре лошите ти мисли, освен ако не се напуши с трева /което няма как да стане, и няма как да й позволя/. Всичко идва от мозъка, не хапчета, не лекари...
1
2
Ани
Ани
14.12.2015 14:33
Мило момиче, майка ти наистина има нужда от псхотерапевт, за да излезе от тази тежка депресия? От кой град си да препоръчваме специалист.
Другото, което се сещам са т.нар. капки на д-р Бах или Бахови капки. Има ги в по-големите аптеки. Те са извлеци от цветни растения, събирани по време на цъфтеж и са абсолютно натурални и безвредни. Дават се и на бебета и животни.Помагат при паника, стрес, обсесивно-компулсивно разстройво, депресия и др. Има различни видове. Близките си лекувам с тях, без дори да знаят и има благоприятен ефект. Естествено само с капки не става, трябва и помощ. Успех и имай вяра, нещата с майка ти ще се оправят.
3
3

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: