Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Искам да помогна на сестра ми, но не знам как

Искам да помогна на сестра ми, но не знам как

Искам да помогна на сестра ми, но не знам как
Пиша ви с много болка в сърцето ми и страх, да не разбере сестра ми, че съм потърсила помощ от някой. Убедена съм, че сама не мога да реша проблема, за това ви моля за помощ и съвет.

Аз съм на 20 години и живея в голям град. Сестра ми, която е на 16 години е наркоманка. Тръгна по лош път, а аз трябва да направя нещо за нея, да я измъкна от това блато, в което се намира в момента.

Родителите ми са обикновени хора и не могат да се преборят с нея и порока и. Аз чувствам отговорността си като сестра да и подам ръка и да се спаси от този кошмар.

Провела съм с нея много разговори. Предложих и да започне лечение.
Но явно “приятелите” и са по- силни от цялото ни семейство.

Сякаш ние не съществуваме за нея,тя живее в своя измислен свят и явно не иска да се бори. Не мога да я оставя да умре.

Кажете ми, моля ви, какво да направя, как да спася сестра си.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Димитър
Димитър
09.01.2014 03:43
Според мен проблемът е колкото в самата зависимост от наркотиците,толкова и в нейните ''приятели''.Това е зависимост от наркотици и ако някой си мисли,че това е настинка,която ще мине,няма да стане така.Затова са нужни радикални мерки.Просто трябва по някакъв начин това момиче за известно време да смени мястото,където живее.Тук не става въпрос дали можете да се преместите временно другаде или не.Тук става въпрос за това,че просто трябва да го направите!!Летните ваканции са дълги и това е добър момент сестра ти просто да не е в този голям град,където живеете.Предполагам,че имате село.Взимате я и оставате там с нея.Взимате и телефона,лаптопа(ако има такъв) и просто я изолирате от нейните приятели.Не трябва да ги чува и да ги вижда.Тя ще започне да изпада може би в наркотичен глад и тогава ще стане доста страшно,но ще мине.Когато това мине,започвайте да я ангажирате с работа на село да помага на баба си и на дядо си.Не трябва да остава без да прави нещо.Всички сте семейство и всички трябва да и помагате.Само с чудене и със сълзи няма да стане.Още по малко пък с говорене.
2
0
Boo
Boo
09.01.2014 03:06
Ако сестра ти има някоя близка приятелка, най-добре опитай да поговориш с нея и двете заедно да я убедите, в противен случай ако ти живееш отделно от вашите я отдръпни от средата в която се намира в момента, просто я вземи за известно време да живее при теб.
Крайна мярка, която бих ти предложила е ако имате роднини някъде в някой друг град да отидете двете заедно там за известно време докато видиш, че нещата отиват на добре.
Успех :)
1
2
bebs
bebs
15.09.2013 14:10
Здравейте!
Мога да ви дам телефон на къщата в рето в Севиля.Ако имате желание да заминете вие или някой ваш близък, единственото, което трябва да направите е да купите билет до Испания, като предварително се уговорите до кой град (директно с рето Испания и като имате билета, да кажете датата на пристигане и терминала. Центърът е напълно безплатен, единственото, което си закупувате е билета, за да заминете. Има рето и в България, но от личен опит не ви го препоръчвам, защото когато човек тръгне да се лекува, да променя начин на живот и т.н. е по-добре да е по-далече. Иначе условията в рето БГ не са никак лоши, проблема е, че е в БГ. Той е добро място за чужденците, а за нас българите е по-доброто място в чужбина.
Ето и телефона: 0034 955 682 601.
За да говорите с българка търсете Мария или Ади.
Дано съм ви била полезна.
5
1
Чече
Чече
15.09.2013 04:04
Хващаш я , заключваш я в една стая , спукваш я от бой , после я води на психолотг
2
0
kissity
kissity
30.04.2013 20:07
мн е лесно да говориш отстрани !!!
2
0
kissi
kissi
30.04.2013 20:04
намери ме феиса кисситу мисситу но на латински ще ти помогна
0
0
neli
neli
23.10.2010 19:07
Защо не се консултираш с психолог ? Мисля, че ще помогне.
1
3
cvetelina
cvetelina
21.10.2010 23:34
Здравей мила. Много разтърсваща история. Това с дрогите, честно да ти кажа, може да се спре само в специализиран център. Тя е в среда опасна за нея и трябва да я смени. Не ви остава друго, освен да я заведете в център за наркомани. Наистина трябва да се вземат мерки. Сестра ти не знае какво я очаква. Тя си играе с живота си, така че ти си инадеждата да я спасиш от това. Успех и дано всичко да се оправи. Пожелавам ви го от сърце.
0
1
ani
ani
21.10.2010 21:10
Това наистина си е проблем. Първо, трябва да смени средата, хората около нея. Да си създаде цел, към която да се стреми. Трябва да и обясниш, че наркоманите нямат приятели, алкохолиците също, лъжците, мошениците и т.н. Но тя сама не разбере ли грешката си и не иска ли да се поправи, не може да стане нищо.
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: