Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Работа»Искам работа, а нямам опит

Искам работа, а нямам опит

Искам работа, а нямам опит
Здравейте!

Аз съм на 19 години, завърших училище тази година и реших да си почина от ученето и да си намеря работа.

Лятото започнах в една бензиностанция, на заплата 450 лв, като 150 само ми удържаха за разни данъци. Дотук добре, ама това са смешни пари. Като се има в предвид обаче, че живея с нашите и нямам други разходи, само за мен да си изкарам някакви пари, приех работата.

Работих там точно два месеца. Още на първия, удръжките ми се увеличиха. Имало липси или някой избягал и не си платил. Неща, за които нямам вина. Накрая взех 150 лв. Реших, че не мога да се откажа на първият месец, но като и следващият беше така, просто нямаше начин. Напуснах, няма да работя за без пари.

От тогава си търся друга работа и никъде не ме вземат. Ходя по интервюта и ми искат опит. Аз съм само на 19, какъв опит да имам.

Моля, кажете ми каква работа да си търся и къде? Не искам само да ме използват за това, че съм малка и неопитна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
ihtianderrr
ihtianderrr
20.11.2013 17:33
Учи, Савина, учи... Аз вземам на работа хора без опит, но хора които са учили здраво и хора които не се отказват като теб при първата трудност. То явно и за това не си учила повече.
Да, 150лв. са малко. А без 150лв... повече ли е?
Плаща се за работа, а ти явно търсиш подарък.
Тогава си намери богат любовник да се грижи за теб, пък може и да го вържеш да се ожени
0
5
Аман от изроди
Аман от изроди
28.11.2015 19:33
Ти си бил голям тарикат, бе! Няма да се учудя ако излезе, че си бившия й работодател. Ти върви да бачкаш за 150лв. и после ми кажи какво си ял цял месец за тия пари. Аман от изроди като теб. Дано някой ден да я докараш да се трепеш цял месец за 150 кинта, пък нека любовника те издържа! А иначе за ученето съм съгласна.
3
0
Красимира Димитрова
Изобщо не се заблуждавай, че само годините и опита ти са проблем. Замисляла ли си се изобщо за квалификацията си? Дори и в България вече искат висче образование, дори и да не им пука, за това. Преди години беше по-лесно да си намериш хубава работа с висше образование, сега е трудно а за средно- да не говорим. Изобщо не си почивай от ученето - не си се изморила кой знае колко много.... все пак не си била на нивата....
1
0
Съвет
Съвет
31.08.2013 13:04
Защо не си се позаинтересувала в бюрото по труда. Всяка година има програми "Старт на кариерата" или такива производни. Вярно, че са само за 9 месеца, но така трупаш някакъв стаж, било то в държавна институция или частни фирми. Ако те харесат, може и да те оставят за постоянно. Тази програма е точно за хора, които са завършили сега, нямат стаж, а си търсят работа. Също така бих ти препоръчал да се запишеш да следваш някакво висше образование.Някой ще каже, че това вече не е гаранция да те вземат на работа ако нямаш връзки, но определено ако работодателя трябва да избира между човек с висше и човек със средно образование, определено би избрал този с висшето. Това е от мен и успех!
1
0
марина
марина
30.08.2013 19:36
Регистрирай се в джобс бг . Там почти всеки ден излизат нови предложения. Аз съм на същото положение като теб и мога да кажа че има места където приемат, само че трябва търпение и да пращаш много сивита (автобиографии) . На мен ми се обадиха за много работи с много хубави оферти,но така и не отидох на интервюта защото се наложи да отида на почивка :Д Най-малкото могат да те приемат в някой магазин по моловете,ако имаш добра визия (а доколкото знам от познати там плащат добре). Успех ;)
0
0
Anonymous 66
Anonymous 66
30.08.2013 19:31
Мога да ти кажа да се успокоиш и аз сам в същото положение,само че без двата месеца работа!
0
0

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: