Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Виждам как детето ми пропада и не мога да му помогна

Виждам как детето ми пропада и не мога да му помогна

Виждам как детето ми пропада и не мога да му помогна
Здравейте, много ми е трудно да започна да разказвам при положение, че ми е толкова болно и се чувствам толкова зле от това което ми се случва.

Омъжена съм от 16г, имаме добър брак, не сме семейство със сериозни проблеми, добре сме финансово никой от нас няма проблеми с алкохол или наркотици . . . казвам ви това защото знам какво ще си помислят повечето хора за моят проблем, а той е: имаме 2 деца -момчета, големия е на 15 а малкия на 3, големият ми син от малък е много будно дете, изключително палаво и непокорно, както и е доста хитър и досетлив, това с годините вместо да се пооправя то отива на по зле, от трети клас започна да се държи безобразно в училище, не мога да кажа че се биеше много, но се случваше, отговаря на учителките, държи се арогантно и нагло, така започна да се държи постепенно и с нас у дома, макар че и двамата с мъжа ми сме доста строги и отговорни родители това нищо не променяше, накрая стана така, че той беше вечно наказан и лишен от нещо, тъкмо да му мине наказанието и той пак се е провинил.

Така до 8 клас сменихме 4 училища, изключваха го заради лошо държание, незачитане на преподавателите и правилата в у-ще , бягане редовно от час, пушене в тоалетната и така, с две думи сина ми се превърна в леке . . . и нещата не свършват тук, започна да краде пари от нас при положение че никога не е бил лишаван, даваме му нормално колкото на другите деца , започна да пуши марихуана, правили сме му тестове за нещо по сериозно но излизат негативни, започна да избухва и да се държи агресивно с мен, да ме обижда с най долните думи и дори да ме блъска и да скача отгоре ми. Имали сме сериозни разговори хиляди пъти, съвети и разговори с психолози, пробвали сме и с бой, но повярвайте ми оправия няма, озлобява се и става по зле.

Момчетата, с които се събира имат някакви подобни проблеми, но техните в сравнение с нашите са детска игра, бяга от вкъщи, не се прибира, не зачита мнението на другите, супер изнервен е, направо сме в безизходица, виждам как детето ми пропада и не мога да му помогна по никакъв начин и това ме убива. Много бих искала някой който е минал през това да ми даде някакъв съвет, положението вече е много лошо . . мисля да се обърна към социалните и закрила на детето, не ми се иска, но нямам друг вариант.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (29)

Изпрати
десислава
десислава
09.08.2016 23:47
Десислава савова в фб (на снимката съм със синя рокля, в профил) , от шумен съм , мога да ти помогна , свържи се с мен ако искаш
0
0
Аз
Аз
01.07.2016 20:34
Не сте го били когато му е било времето, за това сега ще ви се качва на главата :)
1
3
Няма значение
Няма значение
14.07.2015 23:27
Приятелят ми е такъв от 12 годишен и винаги се забърква в проблеми. Опитай се да му поногнеш от малък, защото ще става все по-зле. В момента гаджето ми е на 19 и е в следствен арест.Съветвай се отрано с психолози и се опитай сама да му помагаш, за да не стане по-лошо...Успех!
3
0
liuba4e
liuba4e
18.05.2015 15:15
Не знам дали още четете тази тема и се надявам детвто Ви да прогресира положително. Аз не съм майка, на 22 съм, но вече се сблъсках с това. Идеята Ви за Закрилата на детето никак не е лоша. Там има много добри психолози и педагози. И всички услуги са безплатни. Терапията ще е за него и за вас, като родители. Сестра ми и майка ми ходят (след провинението на сестра ми) и ви казвам, че няма нищо страшно и нищо отрицателно. Само положително ще се чувства сина Ви. Идеята е много добра. Надявам се да не прави сериозни провинения, защото Местната комисия по противообществените прояви могат да го пратят в ТВУ (трудововъзпитателно училище). Не искам да Ви плаша. И през това сме минали. Стига само сина ви да кротне ще е добре.

По принцип децата правят тези лоши неща, заради вниманието. Иска вашето внимание. Може би всичко е започнало, когато сте родили второто си дете. Децата са много крехки и чувствителни и нещо непонятно за вас и огромен проблем за детето ви. Той също така търси одобрението на връстниците си. Иска да се докаже пред тях, а не пред вас. Някъде бях чела по - долу, че детето е приятел с редителите си. Не. Ти си родител, а то дете. Не сте приятели. Това са вашите роли и не го забравяйте. Никога родителя не може да стане приятел.
Прегръщайте го по - често, целувайте го по челото (тази целувка означава грижа), споделете му нещо от своето ежедневие. Нещо, което няма да може да използва стещу вас. Това ще го обърка, но постепенно ще ви приеме. Опитайте да покажете обич, не само Вие, а и мъжа ви. Разбира се ако се е провинилил, няма да го прегръщате и целувайте, но не го и наказвайте. Говорете с него. Много любов, разговори и... нали знаете търпението е добродетел. Нвкой ден ще съжалава за това, може да е и късно.
12
2
биби
биби
16.03.2015 12:03
И аз имах такъв проблем, преди три години. Бях ужасно агресивна и прочие . Майка ми реши да пи покаже филма Хлапета (cids) след него разбрах з последствията от деиствията си и се поправих сега съм отличничка и дължа сичко на майка си . Тя ми е приятелка и ти трябва да подходиш по същия начин успех
4
1
дим дим
дим дим
09.03.2015 11:19
Ако не става дума за по-сериозни наркотици, е възможно да има личностово разстройство. Трябва да се посъветвате с психиатър или психолог-терапевт. Обикновено те саботират всяко лечение и помощ. Но при всички положения не се превръщайте в неговажертва само защото ви е дете и сте длъжни да му бъдете "роби". Често колкото повече правите за него, толкова усложнено става неговото състояние, защото той не различава помощ от досаждане. Ясни граници и премине ли през тях, трябва да си плати. Иначе си отглеждате психопат, от който никога няма да се отървете, а ще страдате неимоверно много.
1
3
Иван
Иван
25.02.2015 21:03
Като цяло флаерите не е работа това е разходка с възможност за изкарване на пари ... аз започнах с монтажи на климатици след това поживях 6 месеца на морето изцяло на мои разноски след това техник телекумуникация лека полека се изкачих по стълбичката . Смисъл трябва му нещо което да го залисва поговорете с него какво спецялност го влече и му помогнете да се реализира някъде където след 4/5 часа работа няма да му се иска да излиза ;) с времето ако има постоянство и от негова страна той сам ще изявява желание за повече задължения и отговорности
5
1
Иван
Иван
25.02.2015 18:17
Хапчетата за високо кръвно чистят от подобни глупости в кръвта и пиенето на много вода ( течности ) за да уринира за два дни всичко е чисто . На неговите години и аз не бях цвете за мирисане постоянно уморен отслабнал сиг и често не яде , а вместо това пие течности ... може би взима амфетамин или пуши страшно много марихуана чак му убива апетита , но нямаше да я има агресията ако пушеше толкова .
0
1
Иван
Иван
25.02.2015 14:31
С извинение , но бащата да не са му отрязани и отзад навряни ? Ще убижда , отговаря и най вече държи агресивно към жената дала му живот ? Аз съм малък на 22 г. Имам малък брат и ако го барна в нещо такова ще се храни през сламка в следващите няколко месеца колкото и да го обичам . А колкото до отрицателните тестове се лъжат адски лесно , а щом е толкова хитър надали ще му е проблем особено с тестове от аптеката .. най ефективен е кръвния тест или кичур коса . Явно момчето е в лоша компания и докато сам не се опари няма да се оправи колкото и да му се говори , а с наказанията става по зле ... в момента е в периода мряза родителите си те незнаят кое е добро за мен . Обърнете внимание дали изглежда отслабнал , недоспал да се пали от най малкото при положение , че изглежда като пребит от работа ... дано се оправи , но според мен подхода с наказанията не е решение .
2
3
bojidara
bojidara
25.02.2015 16:49
да точно така изглежда , отслабнал сприхав и раздразнителен,колкото до боя баща му го е бил няколко пъти и то доста сериозно , но постигнахме само озлобление и бягане от вкъщи ,тестовете му ги правиха в Военна болница - токсикология , а другите му ги прави баща му и то пред него ,така че не знам би трябвало да се верни
1
0
м
м
22.02.2015 00:08
Аз имам същия проблем със сина ми ! Виждам изклюително съвпадение с вашия проблем.Свържете се с мен ,ако желаете да поговорим
2
0
bojidara
bojidara
06.04.2015 15:24
здравейте пишете ми на лични как да се свържа с вас
0
0

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 7
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка: