Защо точно тя

Защо точно тя
Здравейте,

Както всичко банално, тривиално и прочие и при мен има история, която е типична за човешката злоба и ярост.

Имам сериозна връзка, живея с любимия човек и се мъчим да преодоляваме трудностите на ревността.

Имам приятелка (която преди я наричах "най-добрата") , която явно завижда , че съм с някой по любов, а не интерес. С нея се познаваме от 4-5ти клас, двете се преместихме се двете в София и в един и същи квартал и бяхме нон - стоп заедно.

Но започнах да усещам в нея малко злоба, когато ми казваше, че не иска да излиза с мен, защото всички ме гледали и тя се чувствала неудобно. Защо мене ме харесвали, а нея я обиждали.

Въпреки, че наистина не е много хубава, но всеки си има някакъв чар. И така тя заживя с един мъж, но не го обича, дори казва, че е грозен. Лепна се за първия който и обръща внимание, и сега завидя на моето положение.

Аз живея с мъж който го обожавам, както и той мен, не живеем скромно, не се лишаваме от нищо, ходим на почивка два пъти месечно и тя реши, че може да развали всичко между нас. В един ден тя му казва 1000 глупости за мен и го съветва да ме бил оставил, защото щял да си блъска главата с мен. Много ме заболя, когато той ми каза да си събирам нещата и да си тръгвам, но после ми каза, кой е източника и пред него и се обадих, а тя отричаше категорично. много ме заболя, защото си мислех, че мога да разчитам винаги на нея за всичко, но УВИ, не е така, в мен остана някаква огромна празнина и не знам как да се преборя с нея.

Защо хората трябва да са толкова завистливи, защо човешката злоба е толкова жестока.

Не може ли да има приятелство, а трябва да предаваме, човека на когото уж държим. Слава Богу, че не се стигна до раздяла, защото приятеля ми е много ревнив и няма как да му обесня, че на нея ще и е готино, когато аз съм нещастна.

Знам, че такива истории има постоянно, но ми стана много гадно, а нямам с кого да споделя това, защото ме е срам, че съм се доверила толкова на "най-добрата ми приятелка"
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (14)

Изпрати
madlenf
madlenf
16.07.2014 19:10
мило момиче, приятелството между жени е нещо, което с времето се променя. две жени в мъжкия свят в който живеем са конкуренция /същото се отнася и за мъжете/, и в даден момент приятелството се променя. това означава следното. твоя живот с един мъж не бива да бъде показван, разказван, обожаван и т.н. тоест приятелството се състои в обсъждане на женски теми, като грижи за външния вид, някоя клюка, женски работи в къщи или професионални. до тук. обожанието, любовта, трепета е само за обекта на твоето внимание. то е само за двама. намери ли се трети всичко се разваля. пази територията си чиста от чужда намеса /включително и родителска, сестринска, братска и т.н./ така всичко ще си дойде на мястото. ще бъдеш щастлива с него, не се съмнявай.
3
0
biserche
biserche
15.07.2014 23:31
Може би трябва да си направиш изводи от ситуацията.Аз бих се разделила и с двамата.Просто те нямат място в живота ти.Тя завистлива и злобна а той се влияе от чуждото мнение.
5
0
ивайла
ивайла
17.05.2014 07:30
Какъв ще е тоя приятел който те 'обожава'и при първата клевета за теб те изгонва.Или клеветата е вярна и открива някаква грозна истина която не търпи прошка или на приятелят ти не му пука за теб и е чакал някакъв повод да те изгони.А колкото до твоята приятелка - това е най малкото зло в твоята история..такива като нея - бол - а истинските са по-кът и от любовта...
4
0
Яна
Яна
05.04.2014 07:36
Вие сте още много млада.След време ще видите,че подобни хора има много.Нищо трагично не се е случило,просто това е живия живот!Научете се да ги намирисвате отдалече(тези особи)и да не ги допускате близо до себе си.А с приятеля си трябва да поговорите.Тази ситуация е била тест за Вашата връзка.Опитайте заедно да я направите крепост срещу клевети и завист!
1
0
vanina
vanina
14.02.2014 21:56
Каква ще е тази сериозна връзка ,при която любимият ви човек ви показва пътя при първата клевета и лъжа...?А какво ще го спре утре, след поредната трудност отново да ви отпрати...?Има нещо сбъркано не само в приятелката,но и приятеля.
1
1
С
С
19.09.2013 07:14
Аз също опитах от злобата на ''приятелка'', която твърдеше, че много държи на мен. В един момент започнах да чувам за себе си какво ли не. Стана ми кофти, но пък от друга страна който иска да вярва. За мен е важно хората около мен да знаят каква съм и да ме приемат със всичките ми положителни и отрицателни качества. Та и ти не се впрягай то нали знаеш, че всичко се връща.
0
0
Мария
Мария
18.09.2013 12:23
Момиче това не се нарича приятел, приятел е този който те защитава , а не при първата дума да ти казва да си събираш багажа и да те няма.
2
0
T
T
18.09.2013 12:18
Няма приятелство,има интереси.Никога не съм вярвала в това,след като знам,че и аз не съм толкова верен приятел.Това е ,такъв е живота.
1
0
ивайла
ивайла
17.05.2014 07:34
Ти пък....глупости. Има приятелства истински - аз имам - но и моето приятелство е истинско.Съжалявам тези които са нямали шанса да го срещнат.
0
0
вили
вили
18.09.2013 11:40
Абсолютно съм съгласна с Елена.Когато следващия път ти каже да си събираш багажа не се учудвай!
0
0
Тереза
Тереза
05.09.2013 15:41
О, сладурка, човешката злоба граници няма! Радвай се, че не се е стигнало до раздяла и сте се разбрали с гаджето... И аз имах такава "приятелка" - живя у дома, нашите я приемаха за тяхно дете, даваха и пари, колкото и на нас с брат ми, а когато тя добараше от някъде другаде се скриваше и аху-ихи си ги харчеше.... В един ужасен миг от живота ми тя ми се подигра и това вече беше капката, която преля чашата и ме накара да я забравя. Не съжалявам, защото знам колко много ме е дърпала назад! Направи и ти така- не се занимавай с нея и я изключи от живота си! :) Успех!
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: