Защо точно тя

Защо точно тя
Здравейте,

Както всичко банално, тривиално и прочие и при мен има история, която е типична за човешката злоба и ярост.

Имам сериозна връзка, живея с любимия човек и се мъчим да преодоляваме трудностите на ревността.

Имам приятелка (която преди я наричах "най-добрата") , която явно завижда , че съм с някой по любов, а не интерес. С нея се познаваме от 4-5ти клас, двете се преместихме се двете в София и в един и същи квартал и бяхме нон - стоп заедно.

Но започнах да усещам в нея малко злоба, когато ми казваше, че не иска да излиза с мен, защото всички ме гледали и тя се чувствала неудобно. Защо мене ме харесвали, а нея я обиждали.

Въпреки, че наистина не е много хубава, но всеки си има някакъв чар. И така тя заживя с един мъж, но не го обича, дори казва, че е грозен. Лепна се за първия който и обръща внимание, и сега завидя на моето положение.

Аз живея с мъж който го обожавам, както и той мен, не живеем скромно, не се лишаваме от нищо, ходим на почивка два пъти месечно и тя реши, че може да развали всичко между нас. В един ден тя му казва 1000 глупости за мен и го съветва да ме бил оставил, защото щял да си блъска главата с мен. Много ме заболя, когато той ми каза да си събирам нещата и да си тръгвам, но после ми каза, кой е източника и пред него и се обадих, а тя отричаше категорично. много ме заболя, защото си мислех, че мога да разчитам винаги на нея за всичко, но УВИ, не е така, в мен остана някаква огромна празнина и не знам как да се преборя с нея.

Защо хората трябва да са толкова завистливи, защо човешката злоба е толкова жестока.

Не може ли да има приятелство, а трябва да предаваме, човека на когото уж държим. Слава Богу, че не се стигна до раздяла, защото приятеля ми е много ревнив и няма как да му обесня, че на нея ще и е готино, когато аз съм нещастна.

Знам, че такива истории има постоянно, но ми стана много гадно, а нямам с кого да споделя това, защото ме е срам, че съм се доверила толкова на "най-добрата ми приятелка"
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (14)

Изпрати
ТЯЯЯЯЯЯ.....
ТЯЯЯЯЯЯ.....
05.09.2013 15:16
И при мен има същата ситуация...незнам какво да те посъветвам,за себе си разбрах ,че всъщност тази моя приятелка се оказа просто една дребна завистлива душица...и сега аз всячески се мъча да я отдалеча от себе си,но не казвам причината за това.То голямо завиждане от нейна страна.....просто не знаех,че е способна на това,както и да говори зад гърба ми разни неща с които да ядоса приятеля ми.Добре,че той е стабилен човек и сам ми каза,какви ги върши тая моя приятелка.Сега вече се срещам с нея по рядко и не и давам никакво обяснение...просто с течение на времето ще я отсвиря
0
0
maq
maq
01.09.2013 18:12
Има хора има и хорица, ако си млада и хубава колко злоба и завист ще видиш, а що се касае приятелките моята майка казваше най добрата ти приятелка е възглавницата,ще ти види сълзите ще споделиш там и ще остане. успех ти желая.
0
0
elena
elena
18.09.2011 16:45
Извинявай, но приятелят такъв идиот ли е, че да повярва на нея и даже не те попита дали нещата, които му е наговорила са вярни. И какво, всеки път когато някой му каже нещо лошо за тебе, ще те кара да си събираш багажа ли ?


1
0
Нивеа
Нивеа
18.10.2010 23:45
Когато човек е голям егоист и мисли само за себе си, живее само за себе, а светът е затънал в мизерия и болка, но той не иска да види това и нещо да помогне - то тогава такива хора заслужват да опознаят и страданието! Но няма вечно лято, няма и вечна зима - рано или късно слънцето на надеждата ще дойде и при Вас. Между жените обикновено има съперничество, всяка се мисли за нещо повече от другата и гледа да и развали работата, така че е най-добре да не се доверявате на никого повече и да прекратите връзките с тази приятелка. Освен това и мъжът не е много умен и зрял за поемане на отговорност, щом като толкова бързо и лесно неговите решения могат да бъдат повлиявани от странични лица. За в бъдеще гледайте не само външния вид и материалната страна, но и душевния облик на човека до Вас и изградете с него връзка не само на материално и сексуално ниво, но и на духовно ниво.
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: