Той е голям тиранин

Той е голям тиранин
Здравейте.Пиша тук за да мога да споделя с някого за трудния живот, който водя. Чувствам се смазана и много объркана.

Ужасът, в който живея продължава вече 10 години. Защо търпя толкова дълго ? Заради детето и сигурността, която имам в семейството.

Семейна съм от 11 години. През първата година нещата вървяха нормално. Но малко по малко мъжът ми започна да ме превръща в домашна прислужница. Нищо, че ходя на работа, че искам и аз да се реализирам с добра кариера.

От мен се изисква всяка вечер да съм приготвила топла храна за вечеря, масата да е подредена, както и да бъда добра компания за събеседване.

Ако кажа, че искам да изляза с приятелки получавам само укори. Чистя, пера, готвя, ето това е моето време за отдих в къщи след работа.

Вече трудно издържам на напрежението.Не мога да продължавам живота си така.

Чувствам се като старица, а съм само на 35 години. Ако продължа така, ще се унищожа като човек.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Ирко
Ирко
12.09.2013 18:08
Поздравления-направила си първата и най-важна крачка срещу насилието-говориш открито за него,макар и анонимно.Сега,много е важно какво ще предприемеш оттук нататък-ще продължиш ли да търпиш/недей!/,ще се бориш ли или ще си тръгнеш и търсиш щастието отново/то те чака,дай му шанс/.Пиши в гугъла "без насилие" и влез в първия сайт-там можеш да се свържеш с екипа от адвокати,психолози и доброволци,които ще ти дадат съвети,така че кошмара да спре.Към тях работят кризисни центрове и поне на 1 време ще има къде да отидеш.
Не оставяй нещата така!
Никой няма право да те мачка-ти си човешко същество,а не бездушен предмет!
Бори се!
Успех!
0
0
Р.
Р.
12.09.2013 17:49
Излизай, забавлявай се. Ще те укорява 2-3 пъти и ще спре, като те види да се прибереш усмихната до ушите, ще бъде щастлив, че ти си щаслива. Ако не се радва на твоето щастие по- добре се махай от този човек.
1
0
Р.
Р.
12.09.2013 17:38
Просто му кажи да ти плаща! Искал топла вечеря и подредена маса... Ами да ходи на ресторант! АМАН от такива,'дето само знаят да командват... "дай ми това,донеси ми онова"...
3
1
nee vajno
nee vajno
30.12.2010 18:34
Цялата работа е, че го обичаш.
0
2
cvete
cvete
20.12.2010 13:58
Ако вложиш същата енергия и в преговори с мъжа ти ще успееш: ясно е, че нещата няма да се променят драстично, но поне си извоювай някои права, които ти се полагат, като да излизаш с приятелки без мрънкане. Не вярвам да готвиш всяка вечер: ако е останало ядене от предният ден няма да му паднат ръцете, ако си го стопли сам. Струва ми се и че ти сама не се възприемаш като равна на него: той е голям тиранин, ми звучи доста по детски, трябва да поемеш контрол над живота си.

1
0
Нина
Нина
13.12.2010 12:38
Ненавиждам оправданието, заради детето, когато го чуя ми идва да крещя. Нима детето не вижда какво е положението вкъщи, че не усеща напрежението, да не мислите, че не забелязва отношението на съпруга ви към вас - утре и то ще бъде в същата ситуация /ако е момче ще тъпче жените, а ако е момиче ще позволява да я тъпчат/и ще я приема за нормална, защото моделът у дома е бил такъв. Смятате ли, че то е щастливо, като гледа непрекъснато майка си нещастна ? По бих ви разбрала, ако стоите в тази ситуация по чисто финансови причини, времената са такива, парите не стигат никому, но ако имате желание да промените живота си, напуснете съпруга си и не поглеждайте назад, не смятате ли, че заслужавате повече ?
2
0
fenka
fenka
11.12.2010 23:27
Много ми харесва този сайт. Всичките му истории звучат много достоверно.
0
0
Alcatraz
Alcatraz
11.12.2010 09:50
За съжаление това е съдбата на повечето жени в България. Повечето мъже освен това даже бият, изнудват постоянно финансово жените, изневерят им редовно при възможност с която сварят, изнасилват съпругата си винаги, когато пожелаят. Мъжете мислят, че щом си женена за него нямаш право да казваш не по никакав повод. Би трябвало щом мъжът и жената работят на пълно работно време да си поделят и домакинската работа 50 на 50 процента, тоест мъжът би трябвало да се научи също да готви, да чисти, да глади и т.н. и да поеме половината от тези дейности в семейството, защото те отнемат много време и така жената почти няма никакво свободно времее за себе си, докато той може да чете вестник или да гледа спокойно телевизия. След като жената вече се еманципира и се научи да работи и да се издържа, идва ред и на мъжа да се еманципира. В същност повечето от мъжете от западните страни и от скандинавските страни вече са се научили да вършат домакинска работа и нямат никакви проблеми с това, има даже доста мъже, който сами отглеждат и възпитават по няколко деца и се справят добре. Но балканският манталитет на българския мъж не приема такива работи. Според мен би трябвало да разговаряте с Вашия съпруг и да му обясните, че се чувствате много нещастна и подтисната и имате нужда от време на време да поизлезете и с приятелки, а също така и че двойното натоварване от работа на пълно работно време + домакинската работа 100 процента сама ви е прекалено много. В западните страни домакинската работа има статут на равна на работата във фирма. Тъй като едва ли е възможно да работите на половин работен ден, то тогава мъжът трябва да поеме поне половината от домакинската работа. Подгответе се за битка с него и с неговите балкански предразсъдъци, възможно е да загубите обаче тази битка или да Ви коства прекалено много нерви. Другият вариант е да си търпите робски, както до сега.
2
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: