ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Тинейджърски неволи

Тинейджърски неволи

Тинейджърски неволи
Здравейте. Аз съм момиче на 14 години и съм като всички останали тинейдъри. Но за разлика от другите над мен е упражняван изключително строг контрол от родителите ми.

В тези времена те не ме пускат да отида на дискотека със съучениците ми. Гледат само часовника когато се прибера от малката разходка, която ми е позволена до махленското кафене.

Искат в 19 часа да съм в къщи. Рядко ходя и на гости на приятелки, а у нас никой не идва. Не искат да бъда под зоркия поглед на родителите ми.

Някои от съучениците ме поглеждат с насмешка когато става въпрос да се ходи някъде. Какво да направя ? Нормално ли е в нашето модерно време мен да ме държат като затворник ?

Правила съм опити да обясня, че другите родители не са такива. Отговорът е: Другите не ни интересуват и това е. До кога ще продължи това, не знам, но ми е ужасно трудно.


Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
П-П
П-П
28.09.2013 16:27
Не съм съгласна с НИ не може на едно дете да не му се дава свобода има само веднъж да ги изживее тези години не 2 пъти детето трябва е се забавлява разбира се с граници но според мен децата не трябва да се ограничават да се забавляват но съм сигурна че НИ е родител който се държи по същия начин затова казва така
1
0
R
R
08.05.2011 00:17
Аз съм на 12. Моите родители също ми имат доверие и ме пускат навсякъде, но когато започне да става тъмно, ми се обаждат да се прибирам. Разбира се винаги искат да знаят къде и с кого съм била. Информирали са ме всички неща, които могт да ми направят по-големите(дъвки, прахчето сокчето, отвличане). Аз винаги слушам и не закъснявам. Но и уча усилено.

Наистина, че ти си като в затвор. Поговори с тях. Даже е добра идея да покажеш и тези коментари-може да омекнат. Мисля, че трябва да имаш повече самочувствие.
0
1
petiee ..
petiee ..
23.04.2011 22:50
Аз мисля, че трябва да слушаш малко повече родители те си защото са прави. Аз съм на 13 и мойте родители ми имат пълно доверие. По-добре е да се вслушваш в тях защото те имат много повече от теб в живота и познават добре хората.
0
1
вики
вики
26.02.2011 13:05
О, да всички казвате имате много време. Какво време, кога, ако не сега ? Като стана на 20 и трябва вече да мисля за други неща.
2
0
НИ
НИ
10.01.2011 18:57
Ами ето правилно, казват хората: Не питай старо, а патило.
0
0
Ina
Ina
10.01.2011 16:03
Не,не,не. Виж сега.. Аз съм на 13 и родителите ми никога не са били строги с мен, но аз им се качих на главата. Това вече го осънзнах, но как да го поправя ? Седни с тях като човек и поговорете отново и отново, ако се наложи. Моите родители не са строги, но не са и много добри. Не ме пускат до късно и аз знам защо. Има много лоши хора, които могат да ти сторят какво ли не! Просто се опитай да ги разбереш. Ако си ти, ще пуснеш ли детето си до толкова късно ?
0
1
НИ
НИ
10.01.2011 09:34
Браво на родителите ти. За това от теб човек ще стане, а не парцал по магистралите от 13 годишна възраст. Бих искала всички родители в България да са толкова отговорни към децата си, като твоите! Плюс това каква работа толкова имаш по улиците след 19аса ? Не контрола е изключително строг, а ти просто забравяш, че си само на 14 години. Бъди малко по-скромна в изискванията си, залягай над уроците и бъди горда с родителите си. И да знаеш, че за всичко има време и вместо да се чудиш какво да правиш, със сигурност има много интересни книги, които още не си прочела.
0
1

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: