Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Помогнете ми - кредитите ни докараха до отчаяние

Помогнете ми - кредитите ни докараха до отчаяние

Помогнете ми - кредитите ни докараха до отчаяние
Здравейте! Ще разкажа своята история и се надявам да ми помогнете и психически да се почувствам по-добре. Сигурно има хора, които са също донякъде в моето положение.Но така не ми става по-леко за съжаление.

Всичко започна преди няколко години, когато мъжът ми реши да тегли кредит да сменим пода на жилището, в което се нанесохме.

Кредитът е голям, до ден днешен не изплатен, разбира се. Тогава заплатата му беше голяма, нямаше проблем. Роди се второто ни дете и аз останах в майчинство 2 год. Парите все не стигаха и започнахме да теглим и други кредити.

Децата трябваше да се хранят и в името на тях правехме всичко възможно те да са добре. Справяхме се някак и продължавахме напред. Миналата 2010 година беше кошмар, но я избутахме със заеми от близки и приятели и погасявахме задълженията си.

Но тази година е още по-зле. Намираме се в някакъв ад. Непрекъснато звънят от банки и други кредитни институции. Мъжът ми се чуди какво да прави и ми казва, че ако не съм аз и децата ще се самоубие.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
потърпевша
потърпевша
03.10.2015 10:07
Продайте каквото имате и изчезвайте,защото тук от това няма отърване.
0
0
чебурашка
чебурашка
24.02.2012 12:37
абе хора,вие не сте ли изпадали в задънена улица,какво се кефите на нещастието на другите.Да не е трябвало да взема толкова кредити но е взела и пита за съвет,а не за упреци.И аз изпаднах в същото положение,покрай моите родители.Единия болен от рак,другия на легло 5г. със счупен таз и като не ми стигаха парите вземах кредити,после родителите ми си отидоха ,но кредитите останаха и не питайте как се плащат.Дойдох в чужбина да работя за да ги плащам,като оставих сина ми сам в България за да му пращам пари и той да ги внася.Дрън,дрън сега стоя насред полето в Южна Италия без пукната пара вече втори месец,защото един отворен българин ни прибира заплатите до стотинка за да ни купувал храна.Кредитите вече два месеца са непокрити,синът ми гладува,а аз денем и нощем мисля как да се измъкна от тук като в радиус от 6/7км. няма жива душа и къде ще отида без пари,Така че както казват/пътят към ада е постлан с добри намерения.Никой не е имал намерение да не си плаща кредитите когато ги е теглил.
4
0
реалистка
реалистка
01.03.2011 15:54
Никога не съм била привърженичка на кредитите. Защото с тях много бързо се потъва, въртиш се в един омагьосан кръг, от който няма излизане. Само в краен случай бих взела кредит, но за прищевки не бих го направила. По-добре с по-малко и по -скромно - но спокоен сън, спокойни взаимоотношения, спокоен живот, отколкото притестения години наред, изнервена обстановка. Нали знаеш - гъз знае две и двеста. Така, че според мен, тук няма кой да ти помогне. Да сте мислили, когато сте го теглили, някой помаше ли ти тогава, да го харчиш. Изхода е един, стягайте си задниците и започвайте яко бачкане на 2-3 места. Това е единствения начин да изплувате. Иначе може и децата ви да изплащат заемите, което е супер тъпо. Да теглиш пари за нещо, без което сигурно може да се живее, а сега да се чудиш как да си ги върнеш. За това преди да направиш подобно нещо, трябва да се обмислят нещата много сериозно. Извинявай за всичко казано, но аз така мисля и така виждам нещата, няма смисъл да ти говоря розови неща, защото няма нищо розово в твоето положение, съжалявам, просто съм реалистка. Бъдете много, много здрави за да работите. Успех.
0
0
тин
тин
24.02.2011 08:11
Браво. Предният коментар е много добър.
Съгласна съм с него. Така е. Послушайте
го.
1
0
Ян Бибиян
Ян Бибиян
22.02.2011 20:17
Намерете някоя баба да гледа детето и си търсете спешно работа. В Америка например на жените дават само по един месец за раждането на дете. Там има бебегледачници и за едномесечни бебета даже. Говорете с банките дали е възможно някакво разсрочване на кредитите или намаляване на месечната вноска. Ако е възможно мъжът Ви да се огледа и ослуша за работа в чужбина, стига да може там да изкарва повече пари и да праща на Вас за децата и за изплащането на кредите. Не вземайте повече кредити и вижте дали е на лице някаква възможност да си вземете някаква градина или селско място, където е възможно сами да си сеете плодове или зеленчуци или да гледате някакви животни - кокошки например. До Вашето положение се стига лесно - пътят на излизане от това положение е много труден. Пожелавам Ви да го извървите успешно и си направите необходимите поуки, за да не изпадате никога повече в такава ситуация - колкото е възможно по-спестовно и по-просто, повече източници на финанси, никакви кредити, или съвсем малки и незначителни, възможно най-рядко. И искам да завърша с една мисъл: Богат е не този, който има много, а този, който се задоволява с малко.
2
0

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: